Marka

Toyota

Toyota, bir çok olanda üretimlerine devam eden, dünya genelinde 300 binden fazla çalışana sahip Japon otomotiv devidir. 2007 yılında dünyanın en fazla otomotiv üretimini gerçekleştiren marka, 2016 yılında ise dünyann en büyük otomotiv şirketi olma ünvanını da kazanmıştır. Elektriklenme yolunda marka her ne kadar tahtından edilse de kısa süre önce Ford grubunu geride bırakarak en büyük ikinci şirket olmayı sürdürmektedir. Geçmişi başarılarla dolu olan Japon devi ayrıca General Motors grubunun da en dişli rakipleri arasında yer alır. Öyle ki dünya otomotiv pazarı 2007 satış rakamlarına göre Toyota, General Motors’u geride bırakarak en çok satan marka olmayı da başarmıştır. Otomotiv devi yaptığı bu hamle ile birlikte General Motors’un 77 yıldır elinde bulundurduğu ünvanını elinden almıştır. 2014 yılında ise Toyota 10 milyon 230 binlik satış rakamı ile en büyük otomotiv üreticisi olmuştur.

2003 yılına gelindiğinde ise otomotiv devinin çatısı altında bulunan Lexus, Daihatsu ve Hino modelleri ile markanın satış rakamları 6.78 milyon adede kadar ulaşmıştır. 140’dan fazla ülkede müşterilerine ulaşan ve faaliyetlerine devam eden Japon üreticinin sadece kendi ülkesinde toplamda 12 adet fabrikası ve 11 tane de bağlı kuruluşu vardır. Toyota’nın ayrıca 26 farklı ülkede 46 adet fabrikası bulunmaktadır. Markanın sadece otomotiv işinden elde ettiği gelir, toplam hasılatının yüzde 90 gibi büyük bir kısmını kapsamaktadır. Geri kalan yüzde 10’luk kısımda ise markanın diğer iş kolları; telekomünikasyon, lüks yatlar, prefabrik evler gibi alanlardan gelmektedir. Toyota ayrıca dünyanın ilk seri üretimi gerçekleştirilen hibrit modeli Prius’a ve ilk hidrojenli FCHV modelini pazara satışa için hazır hale getirmiştir. Otomotiv devinin 1951 yılından beri üretim bandından indirdiği Toyota Land Cruiser modeli ise yüksek satış rakamlarının yanı sıra kalitesi, kabiliyeti ile de bir efsaneye dönüşmüştür. Türkiye’de de oldukça popüler bir model olan 1966 yılında üretim bandından inen Corolla modeli ise dünya gelinde toplamda 42 milyon adetlik satış başarısı yakalayarak dünyanın en çok satan otomobili ünvanına sahip olmuştur.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası