Yerli Otomobil Aralık Ayı İçerisinde Tanıtılacak

0

İlk olarak 2017 yılında ciddi adımların atıldığı ve yıllardır da hakkında bir çok dedikodunun döndüğü yerli otomobil projesi için sonlara yaklaşılıyor. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu tarafından hayat verilecek olan otomobilin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat test sürüşüne çıkarılmasından sonra Aralık ayı içerisinde tanıtılması bekleniyor.

Yıllar Sonra Bir İlk

Türkiye yıllardır otomobil endüstrisinin bir hayli gerisinde bulunuyordu. Yerli otomobil projesi 2011 yılında gündeme geldi. Birçok firma ve şirketin sponsorluğuyla tasarlanan yerli otomobil projesinde son aşamaya gelindi. Yerli otomobilin test sürüşünü Cunhurbaşkanı yapacak. Test sürüşünden sonra Türkiye’nin yerli otomobili piyasaya tanıtılacak. Elektrikli olarak hazırlanan aracın protitipinin hazır olduğu öğrenildi.

2011 yılında projelendirilmesine rağmen ağır ilerleyen çalışmalar 2017 yılında hızlanmaya başladı. Projeyi hızlandıran Zorlu holding, Turkcell holding, Bmc, Kıraça Holding ve Anadolu Grubu tarafından atılan imzalardı. Ardından bu 5’li şirket grubuna TOBB’da katıldı. Proje 6 ortaklı olarak 31 Mayıs 2018 tarihinde imzalar atılarak kabul edildi. Aynı zamanda bu 6 ortaklı proje “TOGG” adlı bir şirketin kurulmasını sağladı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu olarak anılan şirketin Ceo’su ise Mehmet Gürcan Karakaş oldu. Şirkette pay sahibi olan katılımcılardan Anadolu Grubu %19 hisse, BMC %19 hisse, Kök Grubu %19 hisse, Turkcell %19 hisse, Zorlu Holding %19 hisse alırken TOBB %5 hisse aldı. Şirket, 2018 yılı Haziran ayında Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’nde faaliyet sunmaya başladı.

Bakan Açıkladı “Aralık Ayında Tanıtılacak”

Sanayi ve Teknolojiden sorumlu Devlet Bakanı Mustafa Varank, Otomobilin elektrikli olduğunu ve ekonomik bakımdan ülkemiz için büyük bir fırsat oluşturacağını söylemişti. Aracın Aralık ayında piyasaya tanıtılacağını ve otomotiv sektöründe fark yaratacağını belirtmişti.

TOGG ise yerli aracın önümüzdeki günlerde prototibinin tanıtılacağını ve tanıtımının Erdoğan tarafından yapılacağını açıkladı. Erdoğan’ın aracı Gebze’deki yerli otomobil üretim tesisinde inceleyeceği ve aynı zamanda deneyeceği bekleniyor.

Aracın haklarının tamamının TOGG’a ait olduğu öğrenilirken, elektrikli olmasına rağmen gerçek araba boyutunda olduğu öğrenildi. Yapılan açıklamada araca ait modelin tasarımından önce vatandaşa anket yapıldığı belirtilirken, aracın 2022 yılında piyasaya sürüleceği belirtildi. Aracın farklı modelleri ise 2030 yılında 5 modelde tamamlanacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası