Dacia Duster, Renault Duster olarak yeniden adlandırıldı.

Renault, "Uluslararası Oyun Planı 2027" çerçevesinde Türkiye'de dört yeni model üretme kararı aldığını duyurdu ve bu modellerle SUV segmentinde lider olmayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca, Dacia Duster'ın üretimi Türkiye'de Renault Duster ismi altında gerçekleştirilecek.

0

Renault, Türkiye’de önemli planlar peşinde. “Uluslararası Oyun Planı 2027” kapsamında Renault, Türkiye pazarında lider olmayı ve Türkiye’yi Avrupa dışındaki diğer bölgelere ihracat yapabilen bir merkez yapmayı hedefliyor. 2027’ye kadar Türkiye’de üretilecek dört yeni modelden ilki yenilenen Duster oldu. Renault amblemini ön ızgarasına taşıyan Duster, artık Türkiye’de de üretilecek.

2024’ün ortalarında Türkiye pazarına sunulması planlanan bu modelle, Renault özellikle SUV segmentinde liderlik hedefliyor. Daha önce Austral modeliyle beklentileri karşılayamayan marka, Duster ile bu alanda yeni bir başarı hedefliyor. Türkiye’deki üretim tesislerinde elektrikli araç üretim olmamasına rağmen, ihracatın Avrupa dışı pazarlara yönelmesi hissediliyor; ancak hibrit modellerin de olacağını belirtelim. Renault, 2027 yılına kadar Türkiye’deki satışlarının üçte birinin elektrikli veya hibrit araçlardan oluşmasını planlıyor

 

Bursa’ya önemli  yatırım

Ödüllü Bursa Oyak Renault fabrikası, markanın gelecek planları için hayati öneme sahip. Toplamda 400 milyon eurodan fazla yatırım yapılacağı duyurulan fabrikada, Duster dışında iki SUV modeli ve muhtemelen Clio’nun halefi üretilecek. İstanbul’daki basın konferansında Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive şunları söyledi: “Renault, güçlü ve güvenilir ortağı OYAK ile birlikte 54 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Renault ve OYAK birlikte 7,5 milyon otomobil üretti ve Türkiye’deki her yedi otomobilden biri Renault logosunu taşıyor.

‘Uluslararası 2027 Oyun Planı’ çerçevesinde, Türkiye bizim için en kritik merkezlerden biri. Amacımız Türkiye’de pazar lideri olmak, yeni ürünlerle markamızı güçlendirmek, özellikle SUV segmentinde etkin bir varlık kurmak ve hibrit ile elektrikli araçlara odaklanan bir elektrifikasyon stratejisi uygulamak. Bursa fabrikamızı Avrupa’nın yanı sıra dünya genelindeki diğer ülkelere ihracat yapacak bir merkez haline getirmeyi planlıyoruz.”

 

Kardian da Türkiye’de üretilecek mi?

MAİS A.Ş. CEO’su Dr. Berk Çağdaş, “Duster, dünya çapında 1,7 milyonun üzerinde satışa ulaştı. Duster ve yeni SUV modelleri ile birlikte Renault, tam kapsamlı bir SUV yelpazesi sunacak” dedi. Basın toplantısında sorularımızı yanıtlayan Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive, Brezilya’da da Duster üretiminin Türkiye’de gerçekleşip gerçekleşmeyeceği sorusuna, konunun heyecanını kaçırmak istememesine rağmen, yanıltıcı bir cevap verdi. Bu nedenle, Brezilya’da tanıtımı yapılan Kardian modelinin Türkiye’de üretilecek ve satılacak olması kimseyi şaşırtmamalı.

 

Bir Önceki Haberimize Buradan ulaşabilirsiniz

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası