Renault Trucks Festivali aracılığıyla yeni Renault Trucks modelleri Türkiye’de tur yapıyor.

Renault Trucks, 2024 modellerinin avantajlarını tanıtmak için İstanbul'dan başlayıp Antalya'da sona erecek 13 şehirlik bir Türkiye turuna çıkıyor.

0

Renault Trucks, sürücü konforu ve güvenliği odaklı Renault Trucks T, T High, C, K ve D modellerini yeniliklerle güncelledi. Kabin içi donanımların konfor ve ergonomi ile uyumlu şekilde optimize edilmesi ve gelişmiş sürücü destek teknolojileri ile yol güvenliğinin artırılması bu yenilikler arasında. Renault Trucks, bu modelleri teknoloji, güvenlik, konfor ve karlılık avantajlarıyla taşımacılık profesyonellerine tanıtmak için Türkiye genelinde bir festival düzenleyecek. Uluslararası ve yurt içi nakliyede öne çıkan T serisi çekiciler, dağıtım için D serisi kamyonlar, inşaat için tasarlanmış K ve C serisi araçlar festival boyunca Türkiye’deki şehirleri dolaşacak.

Geliştirilmiş sürüş ve kabin içi konforu

Renault Trucks, 2024 model çekici ve kamyonlarında artırılmış yol güvenliği ve sürücüler için daha güvenli, işlevsel ve konforlu bir çalışma alanı sunuyor. Yeni güvenlik özellikleriyle donatılmış Renault Trucks T, T High, C, K ve D modelleri, hem sürüş sırasında hem de dinlenme zamanlarında üst düzey konfor sağlamak için kabin donanımlarını yeniden tasarlamıştır.

Kabin içi donanım, sürücülerin keyif alacağı bir ortam oluşturacak şekilde optimize edilmiş; ergonomi, konfor ve verimlilik bir arada sunulmuştur. T, C, K serilerinde, uygulamalara kolay erişim için 12 inçlik bir ana dijital ekran ve çok fonksiyonlu bir ikincil dokunmatik ekran bulunmaktadır. Sürücüler, telefon görüşmelerini ve müzik kontrollerini direksiyon simidi üzerindeki kumandalar aracılığıyla güvenle yapabilir. Ayrıca, navigasyon ve kamera görüntülerini kolaylaştıran ekranlar sürüş deneyimini iyileştiriyor.

Renault Trucks T, T High, C modelleri, sürücülerin vücut tiplerine ve tercihlerine uygun en iyi sürüş pozisyonunu bulmalarını sağlayan üç yönlü ayarlanabilir bir direksiyon kolonuna sahiptir. Bu kolon, direksiyonun hem pozisyonunu hem de eğimini ayarlayan bir pedal ile kolayca ayarlanabilir. Direksiyon simidi üzerindeki iki el ile ayarlama ve kilitleme özellikleri ile hassasiyet ve güvenlik artırılmıştır.

İleri düzey sürücü yardım teknolojisi

2024 model Renault Trucks kamyon ve çekiciler, sürücü, yük ve diğer trafik katılımcılarının güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için ileri düzey sürücü yardım teknolojileri ve gelişmiş acil fren sistemleri ile donatılmıştır.

Araçlar, sürücünün görüş alanını genişleten radarlar ve kameralar ile donatılmış olup, bu sistemler güvenliği artırır, manevraları kolaylaştırır ve kazaları önlemeye yardımcı olur. Opsiyonel olarak, treyler bağlanırken veya beşinci tekerleği izlerken aracın çevresini görselleştirmek için beş kameraya kadar eklenebilir.

Sürücüler, kamyon ve treylerdeki lastik basınçlarını sürekli olarak izleyebilir ve herhangi bir anormallikte hemen uyarılır, bu da yakıt tüketiminin ve lastik hasarının önlenmesine yardımcı olur. Araçlar, ayrıca hız limitlerini algılayıp sürücüleri aşım durumunda uyaran kameralı hız uyarı sistemine (ISA) sahiptir, bu da kaza ve trafik cezası risklerini azaltır.

Ek olarak, araçlarda Harita Tabanlı Optivision sistemi yer almakta, bu sistem yol boyunca topografik verileri kullanarak vites değişim zamanlarını optimize eder ve CO2 emisyonlarını düşürür. Optifleet filo yönetimi yazılımının Check ve Map modülleri, sürüşü izleyerek ve yolculukları daha etkin planlayarak verimliliği artırır.

Renault Trucks D serisi, segmentinde öne çıkan özellikleriyle piyasaya sürülüyor.

Renault Trucks D serisi, yurt içi dağıtım segmentinde yüksek performans ve çekiş gücü sunan yüksek beygir gücü ile dikkat çekiyor. Düşük devirlerde sağladığı yüksek tork kapasitesi ile yakıt verimliliğini artırırken, motor ve egzoz freni kombinasyonu üstün frenleme performansı sağlıyor. Tam otomatik şanzımanı ile segmentinde benzersiz bir vites geçişi hızı ve esnekliği sunan Renault Trucks D serisi, sürüş konforunu ve manevra kabiliyetini iyileştiriyor. Uzun yolculuklar için uygun yüksek kapasiteli yakıt deposu, ayarlanabilir pnömatik süspansiyon ile konforlu sürüş ve kolay yükleme/boşaltma imkanı, sağlam şasi yapısı ve yüksek taşıma kapasitesi ile bu seriyi ideal kılıyor. Ayrıca, kamyon römork olarak kullanılabilmesi için gerekli ön donanıma sahiptir.

Turbo Compound teknolojisi ile daha ileri seviyelere

Renault Trucks, T, T High ve C modellerini, opsiyonel olarak Turbo Compound teknolojisiyle donatılan DE13 TC motorla sunuyor, bu teknoloji manevra kabiliyeti ve ticari hızı etkilemeden önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlıyor. Motorun turbo şarjının aşağısına yerleştirilen ek bir türbin, egzoz gazlarının kalan enerjisini mekanik enerjiye çevirerek krank miline ek tork olarak aktarıyor. Bu, düşük motor hızlarında bile yüksek tork seviyelerine ulaşılmasını sağlıyor, böylece otoyolda ve yokuş yukarı sürüşlerde, hız sabitleyici kullanılırken bile vites küçültmeye gerek kalmadan sabit hız korunabiliyor. Türkiye’de de popüler olan Turbo Compound teknolojisi, Renault Trucks’ın etkinlik rotalarında önemli bir konu olarak öne çıkıyor.

 

Bir Önceki Haberimize Buradan ulaşabilirsiniz

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası