Yerli Otomobil Projesi Yeni Bir Tecrübeli Yönetici Kazandı

0

Yerli Otomobil Projesi kapsamında görev yapan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’na (TOGG), otomotiv dünyasında deneyimi ile tanınan isimlerinden Sergio Rocha katıldı. Şirket bünyesine dâhil olan Sergio Rocha’nın, TOGG’da ki görevinin Operasyonlardan Sorumlu Yönetici (COO) pozisyonunda olacağı açıklandı.

Türkiye’de önemli bir heyecana neden olan yerli otomobil üretimi projesinde önemli gelişmelerin arkası kesilmiyor. Bu projenin yapımı aşamasında söz sahibi konumda bulunan TOGG, daha önceki yıllarda GM ve Volkswagen gibi dev otomobil markalarında önemli pozisyonlarda görev almış olan Sergio Rocha’yı Üst Düzey yönetici olarak Operasyonlardan Sorumlu yönetici (COO) koltuğuna oturttu.

Yerli Otomobil Projesi Yeni Bir Tecrübeli Yönetici Kazandı

Sorumlu Olacağı Alanlar 

TOGG bünyesinde üretim operasyonları, üretim mühendisliği, ürün planlama, tedarik zinciri, satın alma ve program yönetimi konularında lider pozisyonunda bulunacak Rocha, sahip olduğu tecrübe ve birikimi yerli otomobil projesi kapsamında ki elektrikli araç projesine aktaracak.

Bu önemli gelişmeye yönelik açıklamalar yapan TOGG CEO’luğu görevini yürüten Gürcan Karakaş, Sergio Rocha’nın dünyanın pek çok bölgesinde yer aldığı projelerde edindiği deneyimi bünyelerine taşıyacak olmasının çok önem taşıyan bir gelişme olduğunu beyan etti.

Rocha’nın da TOGG’un hedeflerine ulaşmasında katkı sunacağını söyleyen Karakaş, açıklamasında devamla: “Her geçen gün daha da büyüyen ekibimiz bünyesinde tecrübeleri 13-15 yıldan daha az olmayan, dünya çapında küresel çalışmalarda yer almış, önemli birikime sahip mühendisler bulunuyor. En başından itibaren alanlarında en yüksek kişisel tecrübeye sahip olan çalışma arkadaşlarını ekibimize katıyoruz” dedi.

Başarılarla Dolu Kariyer

Çalışma hayatına Alman otomobil devi Volkswagen’de başlangıç yapan Rocha, bu şirkette 5 yıl çalıştıktan sonra 37 yıl süresince görev alacağı Amerikan otomobil üreticisi General Motors’a transfer oldu.

Bu süreç içerisinde GM’in, Güney Kore’de yürüttüğü operasyonu tek başına idare eden Rocha en son olarak 2018 ile 2019 yılları arasında Hindistanlı bir elektrikli otomobil girişimi bünyesinde COO pozisyonunda görev alıyordu.

Bosch Türk Forumu kapsamında daha önce konuşma yapan CEO Gürcan Karakaş, yerli üretim elektrikli araca ilişkin ön gösterim için planlanan tarihin Aralık ayı olduğunu ve 2022 yılı içerisinde C segmentte yer alacak elektrikli bir SUV araçla pazara giriş yapacaklarını söylemişti.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası