Hyundai Hidrojenle Çalışan Yeni Kamyonunu Tanıttı

0

Yakıt hücreli elektrikli otomobiller konusunda lider konumda olan ve bu sektöre ciddi yatırımlar yapan Güney Koreli üretici Hyundai şimdi de hidrojenle çalışan yeni kamyonunu tanıttı. Hidrojenle çalışan kamyonu tanıtan Hyundai, dünya otomotiv piyasasında önemli bir yer tutan ve orta segmentte oldukça başarılı bir otomotiv devi. Son yıllarda yaptığı atakla SUV, sedan ve hatchback sınıfında iyi atılımlar yapan Hyundai’nin en başarılı olduğu nokta ise ezelden beri pickup ve kamyonetleri aslında.

Güney Kore’nin Gururu Hyundai’den Yeni Kamyon

Güney Kore’yi Güney Kore yapan iki devden biri olan (Bir diğer teknoloji devi Samsung) Hyundai, atmosfere katkı sağlaması açısından karbon salınımını azaltan yeni bir Kamyon ile yola çıkmaya hazırlanıyor. Hidrojen ile çalışan yeni kamyonunu geçtiğimiz hafta tanıtan Hyundai, projesinden çok umutlu.

Tanıtımını Amerika’da yaptıkları HDC-6 Neptun adlı yeni projelerini hayata geçirmenin gururunu yaşayan Hyundai yöneticileri, atmosfere karbon salınımı yapan benzinli ve dizel araçlara bir alternatif olarak Hidrojenle çalışan HDC-6 Neptün’ü ürettiklerini ve aynı modelin ağır sınıfı olan Concept Class 8 ile de yük taşımanın mümkün olacağını dile getirdiler.

Hidrojenle Çalışan Yeni Kamyonunu Tanıtan Hyundai: Fosil Yakıtların Sonu Yakın

Son yıllarda hybrid ve tamamen elektrikli araçların yaygınlaşmasına ilave olarak şimdide hidrojen ile yollara çıkmaya hazırlanan otomobil, suv ve kamyonlar umut veriyor. Amaç olarak fosil yakıtlardan kurtulmak, atmosferi minimum seviyede kirletmek üzere üretime bu tarz otomobil ve kamyonlar sayesinde geleceğe yönelik atılımlar devam edeceğe benziyor. Fosil atıklar (benzin, mazot) sebebi ile orta doğuda yaşananları da düşününce, belki de bu projeler ile dünya yalnızca fosil yakıtlardan değil, savaştan da kurtulabilir. Hidrojenle Çalışan Kamyon

Hyundai Yatırımlara Devam Ediyor

2018 yılında farklı kategorilerde araç üretimine destek olmak amacı ile yaklaşık 6,5 milyar dolar tutarında yatırım yapan ve hedefini 2030 olarak belirleyen Hyundai’de asıl amaç dünyayı karbon salınımından kurtarmak ve 2030’da %0 karbon salınımı ile atmosferi fosil yakıtların sebep olduğu kirlilikten kurtarmak. Özellikle doğu Asya’da Çin’e ve hava kirliliğine maruz kalan bir bölgede planlanan bu proje ile atmosferin kurtulması mümkün olabilir.

İş Makinesi Sınıfında Yenilik HT Nitro ThermoTech

Hyundai sadece bir otomobil üreticisi olmadığını Hyundai Translead çatısı altında da göstermeye başladı. Hyundai’nin tır ve römork üreticisi olarak hayatına devam eden alt firması olan Hyundai Translead, hidrojen ile çalışan ağır yük kamyonu Concept Class 8’e entegre olacak HT Nitro ThermoTech römorku da tanıtmış oldu. Bu römork ile geleneksel römorklara göre %90 daha az karbon salınımı gerçekleştirilecek. Elektrikli ve yeni nesil hibrit modellerden hakkında daha detaylı bilgi almak için Elektrikli Araba kategorisini ziyaret edebilirsiniz!

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası