Michelin ve Enviro Geri Dönüşüm İçin Birlikte Çalışacak

0

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden bir tanesi olan Fransız marka Michelin, sürdürülebilir kaynaklar için yeni bir anlaşmaya imza attı. Kullanım ömrünün sonuna gelen lastikleri geri dönüştürmek için Michelin ve Enviro birlikte çalışacak. İkili yeni bir piroliz teknolojisi geliştirerek, teknolojinin geniş ölçekte kullanılmasını planlıyor.

Bilmeyenler için belirtmekte fayda var piroliz teknolojisi, etkisiz bir atmosferde malzemelerin yüksek sıcaklıklarda termal ayrışmasına verilen bir ad. Yaklaşık olarak her yıl bir milyar lastiğin kullanım ömrünün dolduğunu dünya da Michelin ve Enviro işbirliği sürdürebilir bir dünya için büyük bir adım olacak diyebiliriz aslında.

Gerçekleştirilen bu ortaklığın Fransız markanın Tam Sürdürülebilirlik vizyonu ile tamamen uyuştuğunu söyleyebiliriz. Marka geçtiğimiz yıllarda da geri dönüşüme verdiği değeri aslında Lehigh Technologies firmasını satın alarak göstermişti. Bu teknolojisi şirketi geri dönüşüme kazandırılmış olan lastiklerin üzerinden yüksek teknoloji ürünü mikro tozlar elde eden öncü şirketlerden biriydi. Sürdürülebilirlik adımı kapsamında Michelin ve Enviro son ortaklığı da lastik devinin geri dönüşüm olanında uzun vadeli hedefini ortaya koyuyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası