Seramik Kaplama Nedir, Nasıl Yapılır? Yararları ve Zararları

0

Seramik kaplama yani seramik boya koruma deyince insanların aklına seramik kelimesinin doğasından gelen, toprak ve ateşle belirli bir sıcaklık altında parlaklık veren vb. gibi düşünceler gelmektedir. Araçlarda seramik kaplanın bu düşüncelerle hiçbir alakası olmamakla birlikte ürünlerin yapımında normal seramik birleşenlerinde olan maddelerden eser bulunmamaktadır.

Yabancı ülkelerde ‘Ceramic Nano’ olarak bilinmekte ve camsı bir ürün olarak geçmektedir. Seramik kaplamanın özünü düşündüğümüzde araçlarımızın boyasının son katmanı olan kalıcı ve sert cilalar gibi düşünebiliriz. Yani seramik kaplama ile sert cila katmanın üzerini camsı ve şeffaf bir örtüyle kapatmak daha dayanıklı hale getirilmeye çalışılmaktadır.

Seramik Kaplama Nasıl Yapılır?

Seramik kaplama ürünleri sıvı formda bulunmaktadır. Ürünler genellikle bir araca yetecek şekilde ambalajlanmıştır. Öncelikle araç çok iyi bir şekilde temizlendikten sonra boya üzerindeki yüzeysel çizikler giderilmeli ve araç kurumaya bırakılmalıdır. Yumuşak bir bez ya da mikro fiber bez yardımı ile tüplerdeki sıvı beze dökülür ve ürün bez yardımı ile hassas bir şekilde araca uygulanır. Araç sahibinin tercihine göre dayanıklılığı daha fazla arttırmak için uygulama şekli 2, 3 , 4 kat şeklinde yapılabilir. Korumanın düzgün bir şekilde yapılabilmesi için ürünün profesyonel kişiler tarafından homojen bir şekilde uygulanması gerekmektedir.

Seramik Kaplama Korumanın Faydaları

  • Kaportayı daha pürüzsüz bir yapıya kavuşturacağı için kaporta da su ve kir tutması azalacaktır.
  • Camsı bir yüzey oluşturacağı için aracın boyası daha parlak ve canlı bir hale gelecektir.
  • Kaporta temizliği yapmayı kolaylaştıracaktır.
  • Kaporta çizilmelerine karşı üstün bir koruma sağlayacaktır.
  • Araç boyasına UV ışınlarına karşı daha iyi koruma sağlanacaktır.
  • Aracın parlaklığı uzun süre korunduğu için araca ekstra cila uygulamasına gerek kalmayacaktır.
  • Araca uygulanan seramik katman sayısına göre Seramik Boya Korumanın faydaları daha uzun süre gidecektir.

Seramik Kaplama Sonrası Araba Nasıl Temizlenir?

Seramik kaplamasının ömrünün uzun olabilmesi için kaporta temizliğinin daha özenli ve dikkatli yapılması gerekmektedir. Hatta araç yıkaması için normal şampuan değil bebek şampuanları tavsiye edilmektedir. Yıkama yapılırken sert kıllı fırçalar değil yumuşak süngerler yardımı ile temizlik yapılmalıdır.

Seramik Kaplama Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Aracı çok uzun süreler güneş ışığına maruz bırakmaktan kaçınılmalı.
  • Araca kaplama yapıldı diyerek rehavete kapılmamalı ve bazı hassas noktalara kaplama yokmuş gibi dikkat edilmeli. Sonuçta araca sadece kaplama yapıldı zırh giydirilmedi. Kirlenmeyecek ya da çizilmeyecek diye bir durum söz konusu değil.
  • Uygulama fiyatları değişiklik göstermekle birlikte, kaplamayı kaliteli ürünler kullanan güvendiğiniz bir firmaya yaptırılması tavsiye edilir.

Seramik kaplama işlemi hakkında merak ettiğiniz, sormak istediğiniz tüm soruları ve diğer tüm görüş, öneri, fikir ve deneyimlerinizi aşağıda yer alan yorum kısmını kullanarak bizlere ve diğer araba tutkunlarına iletebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası