18 Yaşından Küçüklere Kredi Veren Bankalar

4

Bir gün herkes bankadan kredi çekmek durumunda kalabilir. Bu yüzden de kredi başvurusu kriterleri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Şartlar bankadan bankaya değişse de her banka başvuru yapan kişiden düzenli gelir belgesi talep eder eder. Bu da demek oluyor ki eğitiminizi tamamlayıp iş hayatınıza atılmış olmanız gerekir. Peki hala okula devam ederken kredi çekmeniz gerekirse ne olacak? 2020 yılı itibariyle bankacılık hizmetlerinde de birçok değişiklik yaşanmış durumda. Artık bankalar çok daha esnek bir politika yürütüyorlar. Müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik olarak hizmetlerini çeşitlendiriyorlar. Dolayısıyla 18 yaşından küçüklere kredi veren bankalar da mevcut. Üstelik sanıldığının aksine yüksek limitli kredi fırsatı sunuluyor. Sonuç olarak öğrencilerin eğitim masraflarını, bilgisayar ve telefon gibi pahalı alışverişlerini artık kredi çekerek karşılaması mümkün.

17 Yaşında Kredi Çekebilir Miyim?

Günümüzde gelir belgesiz kredi veren banka sayısı her geçen gün artmaktadır. Tıpkı ev hanımları için kredi veren bankalar gibi öğrencilere de kredi fırsatları sunulmaktadır. Ancak 17 yaşında kredi çekme şartları çok daha farklıdır. Bankalar düzenli bir gelir sahibi olmanızdan da önce reşit olmanızı şart koşarlar. Çünkü her bir müşteri sadece kendi adına kredi çekebilir ya da bir başkasına kefil olabilir. Yasalara göre ise 18 yaşından küçük bir bireyin kredi çekme hakkı bulunmamaktadır.

17 yaşında kredi çekebilme durumu ancak ebeveynleriniz başvurduğu takdirde mümkün olmaktadır. Eğitim ya da öğrenim kredisi adı altında bankalar çeşitli krediler sunmaktadır. Çocuğun eğitim masraflarını belgelemek şartı ile anne ve babalar çocukları için kredi çekebilirler. Bu durumda mümkünse eğitim kurumunun yetkilisinden eğitim masraflarına dair yazılı belge alınması gerekmektedir. Çekilecek kredi miktarı ihtiyaç kredisi limitleri ile doğru orantılıdır. Faizler ise oldukça düşüktür. Ebeveynler çektikleri kredileri çocuklarının eğitimi için harcamalıdır. Para, borç kapatmak, yatırım yapmak ya da mülk satın almak için kullanılamaz. Eğitim kredisi veren bankalar ise şu şekildedir:

  • Denizbank,
  • Garanti Bankası
  • İş Bankası,
  • QNB Finansbank,
  • Vakıfbank,
  • Ziraat Bankası.

18 Yaşından Küçüklere Kredi

Bankalar her ne kadar 18 yaşından küçüklere kredi vermeseler de bu yaş grubundakilerin yararlanabileceği bir yöntem mevcuttur. 12 yaşından büyük her öğrenci eğitim gördüğü süre boyunca 26 yaşına kadar yararlanabileceği bir kredi kartı alma hakkına sahiptir. 18 yaşından küçüklere kredi kartı veren bankalar 1000 TL’ye kadar kart limiti tanımlamaktadır. Eğer ihtiyaçlarınız 500 TL – 1000 TL arasında daha düşük miktarlar ise bu limitten yararlanabilirsiniz. Acil nakit ihtiyacı söz konusuysa düşük faiz oranı ile kredi kartınızdan nakit avans çekebilirsiniz. Unutmamalısınız ki 18 yaşını doldursanız bile herhangi bir banka en az 6 aydır SGK’lı çalışan olmanızı isteyecektir. Bu yüzden kredi kartı olanaklarından yararlanmak daha makul bir çözüm olabilir.

Bunları da beğenebilirsin
4 Yorumlar
  1. Rojhat Gezmis diyor

    Kiredi çekmek istiyorum şuan çok zor durumdayım

  2. Rojhat diyor

    Kiredi çekmek istiyorum çok zor duruma girdim

  3. Rojhat gezmiş diyor

    Kiredi çekmek istiyorum

  4. Enes sezgi diyor

    Askere gideceğim yani bi işte çalışmıyorum yani yok budum olmadı yani abimin eşi doğum yaptı borçlarım var bana yardımcı olma şansınız varmı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası