F1 Motor Programı Yeni Porsche Hiper İçin Temel Oluşturabilir

0

1931’de Ferdinand Posrche tarafından kurulan, hali hazırda ise Volkswagen bünyesinde faaliyetlerine devam eden Porsche, F1 motor programı doğrultusunda Yeni Porsche Hiper modeli için hibrit motor geliştirmeyi planlıyor.

Öncelikli Plan Elektrikli Motordu

Porsche 2015 yılında yenilediği Porsche 918 Sypder modeli araçta kullandığı motoru geliştirmek ve tamamen değiştirmek üzere 2017’de yapılan açıklama ile tamamen elektrikli motor kullanılabileceğini açıklamıştı. Yapılan açıklamanın ardından tartışmalar doğmuş, sonraki motor ve güç aktarım organlarının ne olacağı belirsizlik yaratmıştı.

Porsche ilk planı doğrultusunda tamamen elektrikli motorla Porsche Hiper aracını revize etmek ve F1’e katılmak istemesine rağmen hem Formula 1’de yaşanan belirsizlikler hem de bu sebeple yapılan Formula E tercihi sebebi ile hibrit motorda karar kıldı.

Normal şartlarda 2021’de Formula 1’e katılması beklenen Porsche’nin tamamen elektrikli bir motor geliştirdiği konuşulurken, Volkswagen grup bünyesinde yer alan aracın yönetim kararı ile Formula E tercihinde bulunması ve Formula E’ye odaklanma kararı sebebi ile hibrit teknolojisine dönmesi elektrikli motordan vazgeçilmesine sebep oldu.

LMP1 Projesi Ertelendi

Porsche’nin Formula 1’e katılım dolayısıyla geliştirdiği elektrikli motordan vazgeçilmesi, diğer yandan sürekli olarak geliştirilmeye devam eden 6 silindirli motorun kullanılmasına vesile olacak gibi. Volkswagen grup tarafından Formula E’ye odaklanma neticesinde proje olarak elektrikli motorun devre dışı kalmış ya da ertelenmesi olması, rekabet konusunda Porsche’yi hiper otomobil kategorisinde biraz geriye itmiş gibi görünüyor ancak bu gelişme V6 motor teknolojisine sahip hibrit motor ile yeni bir hiper araç doğuşuna da sebep olabilir.

Yeni Porsche Hiper 2025’de Geliyor

Porsche motor sporları ile spor araçlarını birbirleri ile dengelemek adına yola çıktığı motor teknolojisi karmaşasında hiper aracına 2025’te kavuşacak. B planı olarak hibrit motor teknolojisi üzerine sıfırdan bir motor geliştirmek zorunda kalacak olan mühendis ekibinin yeni çalışması 1.6 litrelik V6 motor geliştirme üzerine olacak. Aracın görüntüsü hakkında da çeşitli spekülasyonlar ortaya atılıyor. Aracın dış görüntüsünün diğer hiper araçlara nazaran Porsche’nin klasikleşen retro görüntüsünün revize edilerek geliştirilmesinin planlandığı söylentiler arasında.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası