Fiat Chrysler Automobiles Satış Rakamlarında Oynama Yapmış

0

İtalyan ve Amerikan ortaklık çatısı altında faaliyet gösteren ve dünyanın en büyük yedinci otomotiv üreticisi olan Fiat Chrysler Automobiles, Amerika Birleşik Devletleri’nde cezaya çarptırıldı. Amerika pazarında yatırımcılarını yanlış yönlendirmek ile suçlanan otomotiv devi ayrıca satış rakamlarında da oynamalar yapmış. Şirkete Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından kesilen ceza tutarı ise toplam da 40 milyon dolar.

Fiat Chrysler Automobiles şirketini Amerika’da komisyona bildiren kişilerin ise FCA’nın kendi bayileri olduğu söyleniyor. Markanın mevcut bayileri durumu 2016 yılının Ocak ayında farketmişler ve konuyu direkt mahkemeye taşımışlar. 2016 yılında açılan bu davanın sonucu ise geçtiğimiz aylar da açıklanmış fakat detaylar hakkın da daha fazla bir bilgi sızdırılmamış. Bilindiği üzere açıklamalardan sonra markaya dava açan iki bayinin ise toplan da 14.75 milyon dolarlık bir tazminat almaya hak kazandığı.

Fiat Chrysler Automobiles Açıklama Yaptı

Mahkeme sonrasın da verilen cezalar ve tazminat hakları konusun da FCA markasından da açıklama geldi. FCA ”Markamızın ABD faaliyetii Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile birlikte iş birliği için de bir çalışma yürütmektedir. Şirket olarak politikalarımızı ve prosedürlerimizi tekrardan gözden geçireceğiz ve satış rakamları üzerinde ki kontrolümüzü tekrar sağlayacağız. Mahkeme sonrasın verilen tazminat tutarı ve tarafımıza Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından kesilmiş olan 40 milyon dolarlık tutar şirketimizi hiç bir şekilde etkilemeyecektir.” ifadelerine yer verdiler.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası