Makyajlanan Fiat Egea, Cross Versiyonuna Kavuştu

0

Beş yıl önce yollara merhaba diyen ve tanıtıldığı günden beri popülerliğini her geçen gün arttıran Fiat’ın sevilen modeli Egea, nihayet makyajlama operasyonu geçirdi. Sedan bir otomobil olarak hayatımıza giren Fiat Egea tanıtımının yapıldığı Ekim 2015’ten bu yana sırasıyla hatchback, station wagon versiyonlarına da kavuşmuştu. Şimdi de makyajlama işlemi gören otomobil HB gövde tipini temel alan bir Cross versiyona büründü. İşte karşınızda; Fiat Egea Cross!

Crossover versiyon detaylarına inmeden önce otomobilde gerçekleştirilen tasarımsal değişiklere biraz göz atalım. Standart Fiat modellerinde gördüğümüz Fiat logosu artık yeni Egea ile tarih olmuş. Güney Amerika pazarındaki Fiat modellerinde yer alan büyük FIAT yazısı yeni Egea modeline de uygulanmış. Far yapısı her ne kadar aynı düzeni korusa da opsiyonel üst paketlerde artık LED far tasarımının olduğu müjdesini de vermeden geçmeyelim. Arka stop tasarımında Fiat bir değişiklik yapmasa da standart stop aydınlatmalar LED teknolojisi ile değiştirmeyi unutmamış.

Toplamda 11 renk seçeneğine sahip olacak otomobilin haberimize konu olan Cross versiyonuna özelde Okyanus Mavi ve Turuncu olmak üzere iki renk seçeneği bulunuyor. Yeni jant tasarımlarına yer vermeyi ihmal etmeyen Fiat, Cross versiyonunun da 17 inç’lik yapıdaki jantlara yer vermiş. Standart Egea‘dan 40 mm daha yüksek gövdeye sahip olan Cross ayrıca tavan rayları ile birlikte toplam da Egea’dan 70 mm daha yüksek hale gelmiş. Cross versiyonun önünde, arkasında ve yan kısımlarında koruma plakalarına kavuşan araç, çamurluk üstü koruyucuları ile birlikte 100 mm’lik bir genişlikte kazanmış.

Fiat Egea Cross Detayları

Tasarımsal alanda değişikliğe uğrayan Egea aiesine makyajlama sonrası teknoloji ve donanım alanında değişiklikler uygulanmış. Egea Cross‘a özel de otomotiv devi üç farklı donanım paketi hazırlamış. Bunlar; City Cross, Cross ve Cross Plus donanım paketleri. Egea ailesinin yeni jenerasyonunda öne çıkan diğer özellikler ise şu şekilde;

  • Ön Park Sensörü
  • Arka Park Sensörü
  • Geri Görüş Kamerası
  • 10 inç’lik Multimedya Sistemi
  • Dijital Gösterge Paneli
  • Kablosuz Şarj
  • Anahtarsız Giriş
  • Anahtarsız Çalıştırma
  • Elektrikli Bagaj Kapağı (Ayak Sensörlü)
  • Şerit Takip Sistemi
  • Kör Nokta Uyarı Sistemi
  • Trafik Levhası Tanıma

Fiat Egea Motor Seçenekleri

Otomotiv devi kaputun altında bazı seçenekleri korumayı devam ettirirken, mevcut ünitelerden bazıları da güncelleme geçirmiş durumda. Eski versiyonda yer alan 1.4 litrelik hacime sahip Fire 95 bg benzinli motor ve 1.3 MultiJet 95 bg dizel motor seçenekleri varlığını korumuş. 1.6 litrelik hacime sahip olan MultiJet dizel motor seçeneği ise gücünü 120 beygir’den 130 beygire taşımış. Bu motorda yer alan şanzıman seçenekleri ise eski versiyonla aynı şekilde devam ediyor.

Yeni Egea ailesine merhaba diyen motor seçeneği ise 1.0 litrelik hacime sahip, 100 beygirlik güç ve 190 Nm tork değerlerine sahip bir manuel şanzıman seçeneği. Üç silindire ve turbo beslemesine sahip olacak motor seçeneğinin ismi ise FireFly olarak açıklandı. 2021 Ocak ayı itibariyle asfalta inmesi beklenen yeni Egea modellerinin fiyat bilgisi ise henüz belirsizliğini korumakta. Belirtmeden geçmeyelim Fiat Türkiye tarafından yapılan açıklamalara göre Egea Cross versiyonunun giriş paketi %50 ÖTV diliminde olacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası