Ford, Fiat Chrysler ve General Motors Tesislerini Tekrar Açıyor

0

Corona virüs salgını sonrasında bir çok otomotiv devi üretime ara kararı almıştı. Otomotiv şirketleri Nisan ayı boyunca kısmi de olsa tek tek üretime devam kararı almaya başladı. En son Alman otomotiv devi Volkswagen‘de ülkesindeki en büyük tesisini tekrardan faaliyete geçirdiğini duyurmuştu. Bugün ise benzer bir karar; Ford, Fiat Chrysler Automotive ve General Motors gruplarından geldi.

Mart ayından itibaren üretime ara veren otomotiv şirketleri, kısmi olarak üretime tekrardan başlama kararı aldı. Amerika’daki fabrikaların kapıları ise 18 Mayıs itibariyle tekrardan aralanacak. Üç otomotiv devinin tekrardan üretime başlama kararları ise; Michigan Valisi Gretchen Whitmer ve Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikası yöneticilerinin de katıldığı bir toplantı ile duyuruldu.

Corona virüsü salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri ABD. Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikası da geçtiğimiz haftalarda otomotiv sektörünün tekrardan faaliyete geçmesinin büyük risk olduğunu duyurmuştu. 1 milyonu aşkın corona virüs vakasına sahip olan ülkede 60 bine yakın ABD vatandaşı hayatını kaybetmiş durumda. Otomotiv devlerinin aldığı faaliyet kararı nasıl sonuçlar doğuracak hep birlikte göreceğiz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası