Fransa’da Otomotiv Sektörü Büyük Kayıp Yaşadı

0

Corona virüs salgınının en çok etkilediği sektörlerden biri olan otomotiv sektörü, özellikle Avrupa’da ağır ekonomik daralmalara neden oldu. Bir çok ülkede sıkıntılı bir süreç yaşanırken daralmanın en çok yaşandığı ülkelerin başında Almanya ve salgının Avrupa merkezi olarak görülen İtalya‘da gerçekleşti. Fakat paylaşılan yeni veriler gösteriyor ki Fransa‘da da durumlar hiçte iç açıcı değil.

Corona virüsü engelleme çalışmaları kapsamında uzun bir süredir sokağa çıkma yasağı uygulanan ülkede, otomotiv bayileri de kapalı durumdaydı. Hem üretimin durması, hem de bayilerin kapalı olması nedeniye Fransa‘da yeni araç satışlarında %88.8’lik bir gerileme yaşandı. Nisan ayı boyunca otomobil ve hafif ticari kategorisin de ise sadece 20 bin 997 adet araç satışı gerçekleşti. Bu adet geçtiğimiz yılın aynı dönemin de ise 188 bin 195 adetti.

Yaşanan kayıplar ve paylaşılan veriler sonrası açıklama yapan Fransız Otomotiv Üreticileri Komitesi, yılın geri kalan süresinde otomotiv sektörünün toparlanma dönemi olacağını belirtti. Avrupa otomotiv pazarında 2020 yılında %20’lik bir kayıp öngörüsü tahmin edildiğini zaten biliyoruz. Salgın sonrası otomotiv sektöründe ne gibi atraksiyonlar alınıp, tüketiciyle nasıl hızlı kontaklar kurulacak hep birlikte göreceğiz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası