Tesla Cybertruck Sipariş Rakamları Açıklandı

0

Elektrikli otomotiv üreticisi Tesla’nın geçtiğimiz günler de tanıtımı yapılan elektrikli pick-up modeli Tesla Cybertruck sipariş rakamları şirket CEO’su Elon Musk tarafından açıklandı. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan araç, farklı tasarımıyla, adeta bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi görünmesi ile dikkat çekmişti. Cybertruck, üçgen köşeli tasarımı ile sıra dışı bir araç konforu vaat ediyordu. Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter üzerinden alınan sipariş sayısını açıkladı. Bu tabloya göre, geçtiğimiz günlerde tanıtım sırasında yaşanan talihsizlik müşteri tercihleri üzerinden pek etkili olmamış gibi görünüyor.

Tesla Cybertruck Tanıtımı Akıllara Kazındı

Tesla yeni pikup’ı Cybertruck için geçtiğimiz günlerde bir etkinlik düzenlemişti. Aracın tanıtımı için düzenlenen etkinlikte Elon Musk’ta hazır bulunmuştu. Musk, aracın sağlamlığı üzerine konuşmuş ve sonra birinden, demir bilyeyi cama fırlatmasını istemişti. Atılan demir bilyeyle aracın camı kırılmıştı.

Musk, ‘bu biraz sert oldu’ diyerek daha yavaş atmasını istemişti. Aynı kişi, bilyeyi diğer cama atmış ve cam yine kırılmıştı. Tanıtım sırasında yaşanan bu talihsizliğin aracın satışları üzerinde olumsuz bir etki yaratması beklenebilirdi. Ancak, şirket CEO’su Elon Musk, Twitter üzerinden aracın sipariş sayısını açıkladı. Öyle görünüyor ki tanıtım sırasında yaşanan talihsizlik, bu sıra dışı araca olan ilgiyi azaltmamış.Tesla Cybertruck Sipariş Rakamları Açıklandı

Tesla Cybertruck Sipariş Rakamları

Elon Musk, Twitter üzerinden Cybertruck’un aldığı sipariş rakamlarını açıkladı. Açıklamaya göre, Cybertruck 146 000 sipariş aldı. Bu siparişlerin; %42’si çift motorlu, %41’i üç motorlu ve %17’sinin de tek motorlu olduğunu açıkladı. Musk, ayrıca bu rakamlara reklam olmadan ulaşılmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Tesla, sipariş için geri ödemeli olamak üzere 100 dolar depozite alıyor. Şirket, toplam 14,6 milyon dolar depozite bedeli topladı.

  • Tesla Cybertruck üç farklı modele sahip ve fiyatları da buna göre farklılaşıyor.
  • Cybertruck, tek motorlu arkadan itişli modelin fiyatı, 39 9000 dolar
  • Çift motorlu ve dört çekerli modelin fiyatı, 49 900 dolar.
  • Üç motorlu model ise, 69 900 dolar üzerinden satışa sunuluyor.

Otomobil meraklıları tarafından yakından takip edilen Cybertruck‘un 2021 yılında trafikte olması bekleniyor. Aracın 146 000 olan sipariş rakamının, daha ne kadar artacağı merak ediliyor.

Tesla Cybertruck Sipariş Rakamları Açıklandı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası