İtalya’da Otomotiv Sektörüne ‘Corona’ Darbesi

0

Corona virüsü salgınının en şiddetli geçtiği ülkelerin başında gelen İtalya’da, bugüne kadar toplamda 30 bine yakın vatandaş hayatını kaybetmiş durumda. Salgını önleme çabaları kasamında iş yerleri kapatıldı, üretim durdu ve normalleşme sürecine geçerken de ülkedeki otomotiv sektörünün yaşamış olduğu ağır darbe yeni yeni gün yüzüne çıkmaya başladı.

Avrupa’da corona virüsü salgının merkezi konumuna gelen ülkede 24 Nisan tarihine kadar sadece 2,182 adet aracın trafiğe kaydının yapıldığı açıklandı. 2019 yılının 24 Nisan ayın da toplam da 107 bin 930 adet otomobil satılmıştı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında %98’lik gibi bir düşüşün yaşandığı ülkede, Mart ayında ise %85’lik bir düşüş görülmüştü.

Ülkede salgını önleme çalışmaları kapsamında sokağa çıkma yasağı devam ediyor. 4 Mayıs itibariyle sokağa çıkma yasağının bitmesiyle otomotiv sektörünün de normal düzenine geçmesi bekleniyor. Ülkedeki otomobil satışlarının detayları da paylaşıldı. Verilen bilgiler doğrultusunda Nisan ayı satışlarında öne çıkan modeller ise şu şekilde;

  • Renault Zoe – 317 Adet
  • Fiat Panda – 157 Adet
  • Jeep Compass – 116 Adet
  • Tesla Model 3 – 58 Adet

Kalan adetleri de diğer markalar paylaşıyor. Tüm uluslararası piyasa da zor günlerden geçen otomotiv sektörü görünen o ki İtalya’da daha büyük darbeler almış. Avrupa pazarında 2020 yılında %20’lik bir düşüşün yaşanacağı öngörülen sektörün tekrardan ayağa kalması biraz sancılı olacak gibi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası