Tesla Tarihindeki En Yüksek Zararı Yaptı

1

Son günlerde uzaya gönderdiği Tesla Roadster model araba ile gündeme gelen girişimci Elon Musk‘un kurucusu olduğu Tesla, tarihindeki en büyük zararı etti. Geçtiğimiz günler de Tesla çatısı altında yer alan uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX içerisin de bir Roadster olan roketi uzaya göndermişti. Roketin uzaya gönderilmesinden bir gün sonra duyurulan verilere göre, 31 aralık tarihi itibariyle sona eren çeyreklik dönemde Tesla 675.4 milyon dolar zarar etti.

Elon Musk’un girişimleriyle kurulan SpaceX, bir kaç gün önce dünyanın en güçlü roketini fırlattı. Roket ABD’nin Florida bölgesinde yer alan Kennedy Uzay Üssü’nden fırlatıldı. Rokete Tesla’nın üretimini yaptığı sürücü koltuğunda astronot giysileri giydirilmiş cansız bir manken yerleştirilen bir de Roadster model spor otomobil bulunuyordu. Kurulduğu günden itibaren yaptığı yatırımlar ile gündemden düşmeyen şirket, yeni nesil elektirikli arabalarıyla biliniyor. Tesla, Model 3 Sedan, kamyonlar, pil gibi ürünlerini finanse ederken bugüne kadar ki en büyük zararı 121 milyon dolar civarında olmuştu.

Tesla Tarihindeki En Yüksek Zararı Yaptı

Elon Musk Spor Arabayı Uzaya Nasıl Yolladı?

Elon Musk, uzun zamandır hayalini kurduğu uzaya fırlatılacak SpaceX roketinin çalışmalarını sürdürüyordu. Şirketin üretimini yaptığı Falcon Heavy adındaki roket, Tesla‘nın Roadster spor otomobili ile birlikte Florida eyaletinde bulunan uzay üssünden fırlatıldı. Uzay üssü çevresinde toplanan yüzbinlerce kişi de bu tarihi ana tanıklık etmek için fırlatma sırasında orada bulundu. Geri sayımdan önce açıklama yapan Nasa’nın iletişim sorumlusu Jeff Lucas projenin başarılı olacağına emin olmadığını duyurdu. Hatta Jeff Lucas; ”Turuncu dumanlar kuleyi sarıp tekrar dağılana kadar alkışlamayın” bile dedi.

Geri sayım sonrasında roket fırlatıldı, rüzgar dağıldı, gökyüzü netleşti ve Falcon tarihi uzay yolculuğuna başladı. Kalkış sırasında kullanılan 3 roketten 2’si başarıyla Dünya’ya tekrar inmeyi başardı. SpaceX’in fırlatma merkezinde de hoparlörlerden Life on Mars şarkısı çalındı. Fırlatılan Falcon Heavy isimli roketin yörüngede birkaç yüz milyon hata milyarlarca yıl kalması tahmin ediliyor. 90 milyon dolara mal olan proje yüzünden bir çok kişi de Musk’u eleştirdi. Tesla’nın neden bu kadar pahalı bir gösteri uçuşu yaptığını tartışılırken, Dünya’nın en güçlü roketi çoktan yola koyuldu bile. Ne olursa olsun Elon Musk’un hayalini kurduğu uzay macerası, hayal olmaktan çıktı ve SpaceX’in ilk planı gerçekleşti. Bu sayede SpaceX, ülkelerin yatırım yaptığı uzay ticareti yarışında önemli bir yer edindi.

Tesla SpaceX

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Gökhan diyor

    Tesla zararda yapsa tekrardan toparlanmasını iyi biliyor. Adamlar otomotiv sektörüne yön verdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası