Yeni Peugeot 308, Golf R’a Rakip Bir Versiyonla da Gelecek

0

Fransız üretici Peugeot 308‘in yenilenen yüzünü en son 3 yıl kadar önce görmüştük. 308 modelinin rakipleri Golf, Octavia, Leon ve Focus çoktan yeni jenarasyonlar ile boy göstermeye başlamasına rağmen, 308 hala eski yüzüyle satışta bulunuyor. Otomotiv dünyasından 308 ile ilgili bir karar beklenirken Peugeot nihayet yeni jenerasyon için açıklama yaptı. Fakat aracın yollarda olması ne yazık ki 2022 yılını bulacak.

İngiliz otomotiv dergisi olan Autocar’da yer alan bilgilere göre 308 modeli büyük değişimler geçirecek. Elektikli ve hibrit versiyonları ile birlikte geleceği düşünülen otomobil yine PSA’nın EMP2 platformundan inecek. Autocar’ın verdiği bilgilere göre otomobilin ayrıca hibrit versiyonlu bir de performans modelinin olacağı yönde. Bu versiyon ise 3 motorlu bir sisteme sahip olacakmış. Söylenenlere göre hibrit modelin kaputunun altında 1 adet 1.6 litrelik hacime sahip turboşarjlı bir benzinli motorun yanı sıra 2 adette elekrikli motorun yer alacağı.

3 motora sahip olacak olan otomobilin elektrikli motorları 2 aksa pay edilecek. Bu sayede araç 4 tekerden çekiş sistemine kavuşmuş olacak. Tahminlere göre bu 3 motor Yeni Peugeot 308 modeline 300 beygirin üzerinde bir güç üretimi sunacak. Eğer dergide verilen bilgilerin doğruluk payı varsa ve söylentilerin altı doğru çıkarsa otomobilin performanslı versiyonu artık Volkswagen Golf R ve diğer rakipleri peşinden kolayca gidebilir. Fakat hali hazırda zaten VW Golf R modelinin yeni jenerasyonun da hibrit seçenek bulunuyor. Peugeot’un geç kalan hamlesi, Alman otomotiv devi Volkswagen’in ve diğer markaların o zamana kadar nasıl bir yol izleyeceğini hep beraber göreceğiz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası