Elon Musk’ın Tweeti Tesla Hisselerinin Düşmesine Neden Oldu

0

Son zamanların en başarılı markalarından bir tanesi olan, hatta corona virüsü salgınının ilk çeyreğinde bile kâra geçen elektrikli otomotiv markası Tesla, Elon Musk’ın Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderi yüzünden değer kaybına uğradı. Musk attığı tweetle ”Bence Tesla hisse senedi fiyatları çok yüksek” paylaşımı yaptı. Paylaşım sonrasında otomotiv devinin hisse senetleri 14 milyar düşüş yaşadı.

Tesla‘nın CEO’su Elon Musk‘ın attığı tweet sonrasında markanın hisse senetleri 144 milyar dolardan, 129 milyara doğru ani bir düşüşe geçti. 2020 yılına hızlı bir başlangıç yaşayan, yukarıda belirttiğimiz gibi salgına rağmen ilk çeyrekte çok güzel sonuçlar alan (detay) Tesla’nın hisselerinin düşmesi Elon Musk’ada büyük zarar verdi. Markanın piyasa değerinin düşmesi Musk’ın kişisel servetinin de 2.8 milyar dolar azalmasına neden oldu.

Tesla CEO’sunun attığı tweet ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından bir soruşturmaya da neden olabilir aslında. 2018 yılında otomotiv devinin CEO’su yine markanın borsadaki geleceği hakkında açıklamalar da bulunmuştu. Musk’ın bu açıklaması sonrasın da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Elon Musk‘a toplamda 20 milyon dolar para cezası kesmişti. Ayrıca ceza sonrası Musk şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan da ayrılmıştı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası