Ferrari Araç Satışında Rekor Kırdı

0

Sahip olduğu neredeyse asırlık tecrübesi ile büyük bir araç markası olan İtalyan devi Ferrari kırılması zor olan ve kendisi için de geçerli olan bir ilke ve rekora imza attı. Son dönemlerde de çokça tercih edilen araç markası 1940’lı yıllardan beri sürekli olarak araç tasarlıyor ve tasarladıkları bu araçları da satışa sunuyor. İşte 2019 yılı itibariyle de çok büyük bir araç satışı yapan firma yıllık olarak ilk defa 10 binin üzerinde araç sattı. Merak edilen bu rakam ise tam olarak 10.131 olarak kayıtlara geçti

‘EMEA’ Bölgesi

İtalyan devin en fazla satış yaptığı ve yıldan yıla en fazla artış yaşadığı bölge ise ‘EMEA’ bilgesi oldu. Amerika kıtası dışında dünya coğrafyasının her yerinde bir önceki sene satmış olduğu araç sayısından daha fazla satış yaptı.

Söz konusu olan bu bölgeler Afrika, Asya ve Uzak Doğu oldu. Sadece Amerika kıtası ki buralar; Kuzey Amerika, Güney Amerika, Orta Amerika olarak biliniyor, yıldan yılan yüzde 3’lük bir düşüş ile araç satışı yaptı.İtalyan devi yapmış olduğu bu satış ile de kendi rekorunu rahat bir şekilde kırdı.

Bölgelere Göre Satış Oranları

İtalyan devi 2018 yılına göre yaklaşık olarak yüzde 9.5’lik bir artış gösterdi. Satışını yapmış olduğu bu araçlardan da oldukça yüksek bir gelir elde eden firmanın 2019 yılında yapmış olduğu 10.131 sayısındaki araç satışından yine yaklaşık olarak 3.7 milyar euro kazandığı tahmin ediliyor. Bu inanılmaz rakama ise Amerika kıtasında değil diğer kıta ve bölgelerde ulaştı. Çünkü Amerika’da 2018 yılına göre yapılan satışlar %3’lük bir düşüş yaşadı. Kazandıran bölgeler ise uzak doğu, Afrika ve Asya oldu.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası