Ferrari Roma Hem Klasik Hem Modern

0

Dünyaca ünlü spor otomobil devi olan İtalyan Ferrari yeni otomobili, Ferrari Roma adlı yeni modeliyle yine kendisinden söz ettirmeyi başardı. Ferrari, Roma adını verdiği yeni modeliyle, 1950 ve 60’lı yılların İtalya’sını yansıtmayı amaçlıyor. İki kişilik, aracın sahip olduğu tasarım özellikleri, göz okşuyor. Tasarımının yanı sıra Roma, çok güçlü bir motora da sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Ferrari Roma İtalya’ya Saygı Anlamı Taşıyor

İtalya’nın ünlü otomobil şirketi Ferrari, her dönem en fazla özenilen araçlara imza atmasıyla bilinir. Şirket, retro ve minimalist bir tasarıma sahip olan yeni modelini görücüye çıkardı. 1950’li ve 60’lı yılların İtalya’sını yansıtan araç, Ferrari Roma adını taşıyor. Tasarımıyla ilgi odağı olan araç, aynı zamanda, teknik özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, yeni aracın, İtalya’nın geçmişindeki canlı yaşama bir saygı anlamı taşıdığı vurgulandı. Roma’nın, 250 GT 2 +2 ve 250 GT Berlinetta Lusso modellerine benzerliği gözlerden kaçmıyor. Bu ise, Ferrari’nin yaşatmak istediği nostalji duygusunu gerçekçi bir biçimde yansıtmasını sağlıyor.Ferrari Roma Hem Klasik Hem Modern

Roma’nın Teknik Özellikleri

Tasarımı ile büyük ilgi uyandıran Roma, teknik özellikleriyle de fark yaratıyor. Aracın tasarımı son derece minimalist ancak motoru, aksine olabildiğince güçlü.

  • 612 beygir gücünde motor
  • 3,9 litre, çift turbolu V8 motor
  • 8 ileri vites
  • Çift kavramalı şanzıman

Peki, bu unsurlar, Roma’ya hangi avantajları sağlıyor?

  • Roma, 0’dan 100’e, 3,4 saniyede ulaşıyor
  • 0’dan 200’e ise sadece 9,3 saniyede ulaşıyor

İtalyan devinin son gözdesi olan Roma’nın maksimum hızı, 320 kilometre olarak açıklandı. Roma’da tasarım bakımından öne çıkan bir diğer unsur ise, aracın dış kapı kollarının olmaması, kapı kolları ihtiyaç duyulduğunda çıkıyor.

Şirket, her ne kadar retro bir çalışmaya imza atmış olsa da teknolojik dokunuşları da ihmal etmemiş. Şık orta panelde dokunmatik bir panel, ilk olarak göze çarpıyor. Ayrıca yolcu koltuğunun önüne bir multimedya kontrol ekranı dâhil etmiş. İtalyan devi, yolculukların olabildiğince keyifli olmasını sağlamaya çalışıyor. Yolculuk sırasında, hem sürücü hem de yolcu multimedya sistemini kontrol edebiliyorlar.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası