Özel Üretim Ferrari Omologata Örtülerini Kaldırdı

1

Hayatına 812 Superfast olarak başlayan ve Avrupa’lı bir müşteri için özel olarak tekrardan ele alınan Ferrari Omologata modelinin örtüleri kaldırıldı. Yaklaşık olarak iki senedir geliştirilen süper otomobil daha modern bir yapıya ve V12 motoru ile karşımıza çıkıyor. Ferrari’nin Maranello bölgesindeki fabrikasında geliştirilen otomobilin neredeyse tüm gövde panelleri becerikli ekip tarafından sökülmüş ve tekrardan elden geçmiş. İşlem sonrası Omologata ve 812 Superfast arasında geriye kalan tek benzerlik ise aracın farları ve ön camı olmuş.

Özel Üretim Ferrari Omologata Örtülerini Kaldırdı

İki yıl boyunca süren işlemlerde tamamen elden geçirilen Ferrari Omologata, karbon detaylarla donatılarak, üç katmanlı Rosso Magma rengine kavuşmuş. Tamamen el emeği işçiliğe sahip olan eski 812 modeli, Omologata olarak adeta yeniden doğmuş. Bir 812 Superfast modeline oranla daha oval bir ön ızgaraya kavuşan otomobil, fastback tarzı arka tasarımı, arka kısım yatay çıtaları ve tekil stop arka lambaları ile tek olduğunu her şekilde vurgulamış.

Özel Üretim Ferrari Omologata Örtülerini Kaldırdı

V12 motora sahip olan bu kırmızı süper otomobilin iç kısmında da markanın el işçiliği ve özenli çalışması kendini her yerde belli ediyor. İç tasarımda koltuklar ve metal trim parçalar hariç ağırlıklı olarak siyah detaylara yer verilen otomobilin, koltuklarında ise elektrik mavisi deri – Jeans Aunde karışımı kumaşlar kullanılmış.

Özel Üretim Ferrari Omologata Örtülerini Kaldırdı

Ferrari Omologata Detayları

Araçta yer alan V12 motora Omologata modeline özel bir güncelleme yapılıp yapılmadı bilinmiyor. Hali hazırda var olan V12 motor toplam da 6.5 litrelik bir üniteye sahip. Bu motor toplamda 800 beygirlik bir güç ve 588 kW, 718 Nm tork değerlerine sahip. İtalyan devinden otomobilin fiyatı ile ilgili de henüz bir açıklama yapılmış değil. ABD pazarında 812 Superfast modelinin 340 bin dolar seviyelerinde satışta olduğunu düşünürsek eğer özel üretim bu süper otomobilin fiyatının da en aşağı 400 bin dolar seviyelerinde seyredeceğini söylemek aslında yanlış olmaz.

Özel Üretim Ferrari Omologata Örtülerini Kaldırdı

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Tevfik diyor

    Detaylarını okuduktan sonra ağzım açık kaldı, daha sonra fiyatını görüp kur farkını hesapladıktan sonra bu durum devam etmeye başladı. Efsane bir araba tartışılmaz… beygiri, torku vs. efsane ama bizim gibiler için sadece hayal, tabii tanıtım videolarını izleyebiliriz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası