Tesla Model Y

0

Elektrikli otomotiv devinin Tesla Model Y otomobili tamamen yeni bir model ve sürekli güncellenen yeni donanımları ile dikkat çekmekte. Araç Model X’ten daha küçük SUV tasarımı ile ön plandadır. Elbette modelle ilgili birtakım artılar ve eksiler bulunmaktadır. Bunlardan ilk gözümüze çarpan özellikler ise şu şekilde;

  • 500 km maksimum menzil
  • Performans modelinde çarpıcı hızlanma
  • Uzun mesafeli sürüş için kullanışlı Supercharger ağı
  • Geniş ön ve arka oturma alanı
  • Daha ucuz Standart Menzil modelinin geç kullanılabilirliği
  • Apple CarPlay veya Android Auto akıllı telefon entegrasyonu olmaması

Elektrikli araçlarda daha fazla menzile sahip olmak asla kötü bir şey değildir. Bu nedenle, tek bir şarjla 500 km gidebilen dört tekerden çekişli Uzun Menzilli versiyonu öneriyoruz. Tesla’nın pil ömrünün kısalmasını önlemek için yalnızca %90’a kadar şarj edilmesini önerdiğini de ayrıca unutmayın. Ayrıca, vaat edilen Standart Menzil sürümü henüz mevcut olmadığından, Uzun Menzil şu anda satın alabileceğiniz en ucuz Model Y tipidir.

Hem çığır açan Model S hem de popüler Model 3, daha geleneksel lüks markaların satışlarını çaldı ve çok sayıda hayran topladı. Model Y, daha doğrudan alternatifler gibi görünse bile, aynı şeyi yapacak donanım ve teknolojiye sahiptir. Örneğin BMW ve Volvo küçük elektrikli SUV’ler hazırlıyor ve Ford yeni Mustang Mach-E için hazırlık yapıyor. Ancak onlar piyasaya sürülene dek şimdilik, Model Y bir kazanan gibi görünüyor.

Tesla Model Y

Karşılaştırma

Tesla Model Y ve Tesla Model 3 Karşılaştırma

Tesla’nın kendi Model 3 aracı, Model Y’nin en büyük rakibi olabilir. İki araç arasında seçim yapmak, yedi kişilik oturma alanına ihtiyacınız olup olmadığına göre şekillenebilir. Y ve 3’ün boyutları oldukça benzer ve benzer performans seviyeleri de sunmaktalar. Ancak 3’ün fiyatı Y’yi alt ediyor. Yine de aralarındaki fark çok fazla değil. 3’ün Y’ye göre büyük bir avantajı var ki o da acil kullanılabilirliği.

Tesla Model Y ve Tesla Model X Karşılaştırma

Model X, Model Y’nin kompakt statüsüne sahip orta ölçekli üç sıralı bir SUV’dir ve bu nedenle daha fazla iç ve yük hacmine sahiptir. Ama aynı zamanda çok daha pahalı olduğu için satış fiyatı kolayca 100 bin doları aşabilir. Model X’in kartal kanatlı kapılarının kesinlikle dramatik bir görünümü var, ancak bunlar gerçekten de gerekli özellikler olmayabilir.

Tesla Model Y ve BMW X3 Karşılaştırma

BMW X3, geleneksel, elektrikli olmayan kompakt lüks SUV seçeneğini temsil ediyor. Geniş bagaj hacmi ve konforlu iç mekanı, performans bilgileri gibi uzun ömürlü güçlerdir. Ancak X3, üçüncü bir sıraya ve bazı rakiplerinin sunduğu daha lüks dokunuşlara sahip değil. Ayrıca Model Y’nin olası prestijinden de yoksun.

Tesla, 2016’da Model 3 sedanı ürettiğinde dünyayı sersemletti. Şimdi firma, bu büyüyü, üçüncü sıra koltuk bulunan Model 3 tabanlı bir yeni sürüm olan yeni 2020 Tesla Model Y ile yeniden yaratmaya çalışıyor.

Önceki 3 gibi, Model Y nispeten uygun bir başlangıç ​​fiyatı, 300 km’den fazla menzil ve Tesla’nın sürekli genişleyen Supercharger ağına girme yeteneğine sahip. 3, kitleler için pratik elektrikli otomobil olarak ele alınırsa, Model Y, insanların elektrikli SUV’si olarak konumlandırılabilir.

Tesla Model Y

Tesla Model Y İyi Bir Araba Mı?

Uzmanlar 2020 Model Y’yi hem yolda hem de pistte test etti. Muhtemelen Tesla Model Y kullanıyorsanız enerji tüketimini önemsiyorsunuz. Bu nedenle Model Y’nin EPA tarafından tahmin edilen 121 mpg-e özelliğine sahip olduğunu bilmek önemlidir. Sonra güvenlik ve güvenilirlik detayları bulunuyor. En yeni NHTSA ve IIHS çarpışma testi puanlarının yanı sıra endüstri lideri uzman ve tüketici incelemeleri mevcuttur. Bunlar Tesla Model Y’ye sahip olmanın ve bakımını yapmanın nasıl bir şey olduğunu anlamanıza yardımcı olmaktadır.

Tesla Model Y

2020 Tesla’daki Yenilikler Nelerdir?

  • 2020 Tesla Model Y tamamen yeni bir model
  • Model X’ten daha küçük SUV tasarımı
  • Model 3 ile oldukça benzer özelliklere sahip

2020 Tesla Model Y’nin iyi bir araba olup olmadığını belirleyebilecek çok sayıda şey var. Güvenlik puanları, yakıt ekonomisi, yük kapasitesi ve sahip olduğu özellikler, 2020 Model Y’nin sizin için iyi bir araç olup olmadığının belirlenmesinde etkili olmalıdır.

Tesla Model Y’nin güvenilir olup olmadığını belirlemek için, gerçek kullanıcıların değerlendirmelerini okuyabilirsiniz. İncelemelerde ortaya çıkan belirli şikayetleri ve Model Y’nin ortalama tüketici puanını rakip araçlarla karşılaştırarak bir sonuca varabilirsiniz.

Tesla Model Y

Model Y Eleştirileri

Tesla Model Y ile ilgili deneyimler aslında olumsuz değil. Yine de modelin özellikleri tam olarak anlaşılamıyor. Bunun nedeni, aracın gerçek bir SUV’den çok şişirilmiş bir Model 3’ten biraz fazlası olması. Eğer Tesla maska bir sedan istiyorsanız Model 3 ya da Model S satın almak daha mantıklı olacaktır. Model S, Model 3 ve Model Y’ye benzer bir fiyatlandırmaya sahiptir. Öte yandan Model X çok daha pahalıdır. Ancak en popüler araç Model 3 olduğu için Model Y tartışmaları da daha çok dikkat çekmektedir.

Tesla Model Y

Tesla Model Y Fiyat

Tek şarj ile 500 km yol giden Tesla Model Y 47.000 $’dan satışa sunulmuştu. Performans versiyonu ise 3.5 saniyede 100 km/s hıza ulaşma özelliği sebebiyle 60.000 $’dan satılıyor. Tabii bunlar Amerika Birleşik Devletleri fiyatlandırmaları. Araçların fiyatlarının Türkiye’de nasıl olacağı ise ilk lansman gününden beri merak ediliyordu.

Elon Musk modelin duyurusunu ilk yaptığında aracın bir spor araba sürüşüne ve SUV işlevselliğine sahip olacağını vurgulamıştı. Ki bu özellikleri daha iyi sağlayan dört çeker versiyonu da 51.000 $’dan satılmakta. Önümüzdeki yıl ise menzil özelliği düşürülmüş, standart kısa menzilli bir model daha satışa sunulacak. Yeni aracın menzili 370 km ve satış fiyatı da yaklaşık 39.000 $ olacak.

Güvenlik testlerinden 5 yıldız alan Model Y, en güvenli orta segment SUV iddialarını da güçlendiriyor. Model 3 ile çok fazla kıyaslanan ve karıştırılan araç aslında ondan farklı olarak daha çok konfor ve özellik sunuyor. Araçta 1.86 metreküp bagaj hacmi bulunuyor. 2021’den sonra üretilecek yeni modelde üçüncü bir koltuk sırası ile araç kişi sayısı da 7’ye çıkarılacak. Bunlara ek olarak gelecekte sağlanacak bir yazılım yükseltmesi sayesinde model otonom sürüş özelliğine de sahip olacak.

Ayrıca Elon Musk Model Y’nin satışlarının Model S ve Model 3’ün toplam satışından daha fazla olmasını beklediklerini de eklemişti. 3 ve Y modelleri arasında %75 benzerlik bulunuyor. Ancak Model Y, açık ara çok daha kompakt bir SUV.

Araçta hava sürtünme katsayısı 0.23. Ayrıca 4 farklı motor seçeneğine sahip alt modellerden dilediğinizi seçebiliyorsunuz. Aracın saatte ulaşabildiği maksimum hız 194 km. Uzun menzilli modelde hız 209 km’ye kadar çıkabiliyor. Tesla Model Y Performans modeli ise daha çok hız yapmak isteyenlere hitap ediyor. Çünkü araç 241 km / s özelliğine sahip. Araçların 2020 sonbaharında satışa sunulması bekleniyor. 39.000 $’a satılacak olan standart menzilli versiyon ise 2021 bahar aylarında satışa çıkacak.

Tesla Model Y

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası