Tesla Model X Euro NCAP Testini Başarıyla Tamamladı

0

Tesla Model X Euro NCAP testi sonuçları oldukça başarılı. Model X güvenlik testlerini geçmek suretiyle “öne çıkan araç” seçildi. Güvenlik testlerinde özellikle yolcuların koruması bölümlerinde araç mükemmel puanlara ulaştı.

Tesla’nın elektrikli aracı Model X, girdiği güvenlik testlerindeki aldığı yüksek puanlar ve başarısı ile elektrikli araç piyasasında yükselmeye devam ediyor. Tesla Model X, daha önce 2017 yılında NHTSA’nın yaptığı güvenlik testlerinden oldukça başarılı olarak geçmişti.

Avrupa Standartlarında

Euro NCAP güvenlik testlerine ise Model X son sürümü ile katıldı. Model X, son girdiği Euro NCAP güvenlik testlerini de geçerek, kendisinin Avrupa standartlarında bir otomobil olduğunu göstermiş oldu. Euro NCAP testlerindeki başarısı ile “öne çıkan araç” unvanı da Model X’in oldu.

Euro NCAP’ta yapılan Model X güvenlik testleri sonucunda yapılan açıklamalarda, Model X’in yine Tesla aracı olan Model 3’den sonra Güvenlik Yardımı testi ile yüzde 94 oranında başarı kazandığı bildirildi. Model X’in yaptığı bu derece, Euro NCAP güvenlik testlerinde kazanılan en büyük başarılar arasında yer alıyor.

Model X, yetişkin yolcu korunmasında ise yüzde 98 başarı gösterdi. Model X, aynı zamanda çocuk yolcular içinde yüzde 81’lik koruma sağladı. Model X, kendi içerisinde bulunan yolcular açısından ciddi oranlarda güvenlik imkânı sağlarken, etrafta bulunan yayalar için ise yüzde 72’lik bir koruma imkânı sağlıyor.

Tesla Model X Euro NCAP Testini Başarıyla Tamamladı

Tesla Model X Çarpışma Testleri

Model X’in güvenlik testleri ile alakalı açıklamada, çarpışma testi kapsamında Model X’in ön tarafının sabit durumda kaldığı bildirildi. Bu ise, farklı boylarda ve yaşlarda bulunan yolcuların Model X içerisinde güvende olduklarını gösteriyor.

Model X yandan çarpma testlerinde de araç içinde bulunan yolcuların korunması konusunda ciddi anlamda başarı gösterdi. Model X arkadan çarpma testleri sonucunda ise aracın koltuklarının yolculara zarar gelmesini engellediği görüldü. Euro NCAP, otomobilin çatı direncini ölçtükleri testlerde kendi makinelerinde kırılma meydana geldiğini de açıklamalarında belirttiler. Tesla Model X‘in yolcularına sağladığı yüksek güvenlik geçmiş örneklerde de gözlenmişti. Tesla Model X otomobil kullanıcıları, meydana gelen kazalarda, aracın ailelerini ve kendilerini koruduğunu açıklamışlardı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası