Toyota 2019 Satış Raporu Duyuruldu

0

Yeni açıklanan Toyota 2019 satış raporu verilerine göre ünlü Japon üretici, bir kez daha global pazar liderliğini elinden bırakmadı. Japon otomotiv devi bu başarısı ile en çok tercih gören otomobil markası olma unvanını da korumuş oldu. Otomobil devi Toyota, 2019 yılına yönelik satış rakamlarını basın yayın organları ile paylaştı.

Bu rakamlara göre Japon otomotiv devi Toyota bu sene de dünya otomotiv pazarının lideri olmayı başardı. 2019 yılı içerisinde global pazarda Toyota tam 8 milyon 683 bin 49 adet satış rakamına ulaştı ve bu satış rakamları ile global çapta yüzde 10’u geçen bir pazar payını da elde etti. Bu rakam ve satış oranları ile 2019 yılının en çok tercih gören otomobil markası da yine Toyota oldu.

Bir önceki seneye oranla satışlarını yüzde 1,8 oranında arttırmayı başaran şirketin bu başarısında ise, daha da genişleyen araç yelpazesi ile hibrit modellerin çeşitliliği etkili oldu. Ayrıca Japon devi Toyota, bu sene dünyanın en çok satış gerçekleştiren ilk yedi otomotiv üreticisi arasında bir önceki seneye göre satışlarını arttırmayı başaran tek marka olması ile de dikkatleri çekti.

Toyota Corolla Farkı

Japon üretici Toyota’nın dünya çapında yakaladığı bu satış başarısının en önemli etkeni de bir kez daha Corolla oldu. Üretilmeye başladığı 1966 yılından bu güne toplam olarak 46 milyondan fazla satılan Corolla modeli, 2019 yılında da bir önceki seneye göre yüzde 4,1’lik bir artış göstererek toplam 1 milyon 236 bin 380 adet satış rakamını yakaladı. Türkiye’de de Corolla modelinin satışı, Toyota’nın 2019 yılı binek otomobil satışının tam yüzde 82’lik bölümünü oluşturdu.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası