Ferrari 488 Pista Cenevre Fuarı’nın Yıldızı Oldu

0

Açıldığı günden beri tüm ilgileri üstüne çekmeyi başaran Cenevre Otomobil Fuarı Dünya otomotiv devlerini misafir etmeye devam ediyor. Fuar alanında en çok dikkat çeken markalardan biri de kuşkusuz Ferrari oldu. Ferrari 488 Pista modeli ile boy gösteren şirket Cenevre’nin yıldızı olmayı başardı.

488 GTE ve 488 Challenge karışımlarından doğan 488 Pista, 488 GTB’ye oranla 90 kg daha hafif olarak üretilmiş. 1280 kg’lık ağırlağa sahip olan model, alt modeli olan GTB’den 50 HP daha güçlü motora sahip. 2016 ve 2017 yılların da yılın motoru ünvanını almayı başaran motor, 185 HP’ye kadar güç üretebilirken, 0’dan 100 km/s hıza ise sadece 2.85 saniye gibi çok kısa bir dilimde ulaşabiliyor. Ferrari 488 Pista’ya özel olarak geliştirilen aerodiamik eklentiler ile birlikte otomobil yoldaki hakimiyeti de 488 GTB’ye oranla %20 arttırılmış.

Ferrari 488 Pista Cenevre Fuarı'nın Yıldızı Oldu

Maksimum Hızı 340 Km/S

Testlerden alnını akıyla çıkan 488 Pista 340 km/s hıza ulaşabiliyor. Sürüş keyfini zirveye taşıyan bir çok sisteme sahip olan bu spor otomobil markanın özel yazılımı olan Ferrari Dynamic Enhancer sistemini kullanıyor. Sisteme bağlı olarak çalışan ve öne çıkan bazı özellikler ise şu şekilde;

  • F1-Trac
  • Manyetoreolojik Süspansiyon
  • E-Diff3 Diferansiyel
  • Kaliper Fren Basıncı

488 Pista modeline özel olarak geliştirilmiş bir dizi güvenliği maksimum seviyelere çıkartan Ferrari’nin özel yazılımı ile birlikte destekleniyor. Ferrari 488 Pista, markanın tarihindeki en önemli otomobillerden biri. 720 HP’ye kadar güç üretimi sağlayabilen Pista’ya sahip olacak kişiler; daha önce 488 GTB/Spider dahil olmak üzere V8 motora sahip başka bir şirket otomobiline sahip olan müşteriler, Ferrari Challenge yarışlarında boy gösteren sürücüler ve önceki dönemlerde Versione Speciale serisi modele sahip kullanıcılar tarafından 2019 yılında satın alınabilinecek. Ek olarakta daha önceden Ferrari Corso Pilota ile Ferrari Challenge organizasyonlarında boy gösteren kişilerin otomobilleri de talep doğrultusunda Ferrari tarafından üretilecek.

Ferrari 488 Pista Cenevre Fuarı'nın Yıldızı Oldu

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası