10 Yaş ve Üzeri Araçlara Taşıt Kredisi Veren Bankalar

0

Bir çok kullanıcının merak ettiği ve bizlere de ulaşıp en çok sorduğunuz sorular içerisin de yer alan 10 yaş ve üzeri araçlara taşıt kredisi veren bankalar var mı? sorusunun detaylarına bakacağız. Artık araba almak, bir araba sahibi olmak eskiden lüks olarak karşılansa da artık ihtiyaç olarak görülüyor. Artık her ailenin ve her bireyin bir ihtiyaç olarak baktığı araçlara sahip olmak malesef ülkemiz şartların da oldukça güç.

Gelir durumu yeterli olmayan fakat araba sahibi olmak isteyen kişiler de bu ihtiyaçlarını bankaların vermiş olduğu taşıt kredileri ve özel finans şirketleri aracılığı ile yeni araçlarına kavuşuyor. Kuruluşların taşıt kredileri için yaptığı özel fırsatlardan yararlanan vatandaşlar da hayallerinde ki araçlarına uygun ödeme koşulları ile sahip oluyor. Fakat Türkiye’de ki otomotiv sektörünü derinden etkileyen özel vergiler de tüketicilerin modelli ve yeni araçlara sahip olmasının önüne geçiyor. Bu yüzden vatandaşlar yaşı büyük araçları tercih ediyor. Peki yukarı da belirttiğimiz bankalar ve finans kuruluşları yaşlı arabalara kredi veriyor mu? Bu içeriğimiz de başlıkta da belirttiğimiz üzere ”10 Yaş ve Üzeri Araçlara Taşıt Kredisi Veren Bankalar” inceleyeceğiz. İşte detaylar;

10 Yaş ve Üzeri Araçlara Taşıt Kredisi Veren Bankalar

Peki yeni araçlar cep yakıyorsa, tüketiciler sahip olmak istedikleri 10 yaş ve üzeri araçlara sahip olabilirler mi? Bankaların kredi verirken dikkat ettiği en önemli hususlardan biri satın alınacak olan aracın sağlam ve yeni modellerden olmasıdır. Artı olarak araç sahibi olmak için kredi çekecek olan kişinin de düzgün bir sicilinin olması ve kredi notunun da mevcut bir krediyi çekebilecek durumda olması gerekmekte.

İyi durumda olan her araca tüm bankalar kredi verir. Fakat banka taşıt kredisi çekilip alınan arabayı güvence altında tutar. Tüketici kredisini bitirdikten sonra da araç sahibine tamamen devredilir. Eğer taşıt kredisi kullanarak araç sahibi olan kişi ödemesi gereken tutarı ödemezse banka hukiki  yollardan aracı sahibinden alıyor ve ilan sistemi üzerinden el konulan aracın satışı başkasına gerçekleştiriliyor. Yani banka elinden çıkartabileceği taşıta aslında kredi vererek kendini de garantilemiş oluyor. Bu yüzden araç 10 yaş ve üzerin de olsa bile aracın iyi durumda olması gerekmekte. Mevcut şartları taşıyan her araca ve tüketiciye de bankalar kredi sağlayabiliyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası