2019 Porsche Cayenne E-Hybrid Gün Yüzüne Çıktı

0

Son zamanlarda tüm otomotiv üreticilerinin ağırlık vermeye başladığı E-Hybrid modellerine olan ilgiye Alman spor otomotiv devi Porsche’de katıldı. Şirket plug-in gücünü lüks bir 2019 model Cayenne ile getirecek. 2019 Porsche Cayenne E-Hybrid kaputunun altında ise 3.0 litrelik bir turboşarjlı V6 motora ek bir de elektrikli motor bulunacak. 14.1 kWh’lik lityum iyon batarya ile asfalta inecek SUV modelin motoru ise 461 beygirlik güce ve 700 Nm tork değerlerine sahip olacak. Lityum iyon bataryası da Porsche Cayenne modeline 44 kilometrelik bir menzil sunacak.

2019 Porsche Cayenne E-Hybrid modelinin elektrikli aksamı ise tek başına 136 bg’lik güç ve 400 Nm tork değerlerine sahip. Eklenen bu elektrikli motor sayesinde de otomobilin 0’dan 100 km hıza ulaşması sadece 4.7 saniye sürecek. Ayrıca aracın maksimum hızının da 253 km/s saate çıkmasına yardımcı olacak. Cayenne E-Hybrid tek şanzıman seçeneği ile satışa sunulacak ve 8 ileri otomatik vites opsiyonuna sahip olacak. Ek olarak da model sahipleri sürüş modları sayesinde istedikleri gücü en iyi şekilde asfalta aktara bilecekler. Örnek vermek gerekirse sürücü sadece elektrikli gücü kullanacağı gibi seri ve ani kalkışlar içinde Sport Plus modunu aktif edebilecek.

2019 Porsche Cayenne E-Hybrid Yan Görünüm

2019 Porsche Cayenne E-Hybrid

Akıllı telefon uygulamaları ile şarj durumunu kontrol edebilen sürücüler kısmi ayarları da bu uygulama üstünden yönetebilecek. Standart E-Hybrid modeli 3.6 kW’lık bir şarj aletine sahip olacak ve motoru 230 votluk bir güç ile 7 saat 48 dakikada şarj edebilecek. Sürücüler dilerse opsiyonel olarak 7.2 kW’lık bir şarj aletini de satın alabilecekler bu da şarj süresini ciddi bir oranda kısaltarak sadece 2 saat 18 dakika kadar indirecek. Araç içerisine yerleştirilen kişiselleştirilebilen gösterge panelleri sayesinde de sürücü enerji kullanımı anlık takip edebilecek. Ayrıca sürücüler otomobillerini kişiselleştirebilsin diye bir çok donanım seçeneği ve kabin seçenekleri standart olarak sunulacak.

Porsche, oldukça geniş bir opsiyon seçeneği sahip olan 2019 Porsche Cayenne E-Hybrid modeline InnoDriver sürüş destek sistemini de opsiyonel seçeneklere eklemiş. Bilmeyenler için açıklamakta fayda var ki bu sistem aracın etrafındaki sensörler ile anlık veri toplayabiliyor. Bu da vites geçişlerinde ve hızlanma anında sürücüye yardımcı oluyor. Amerika Birleşik devletlerin de 79.900 $’lık fiyat etiketine sahip olması beklenen 2019 Porsche Cayenne E-Hybrid modeline geniş donanım seçeneklerine sahip olmak isteyen sürücülerin biraz sabretmesi lazım. Zira bu SUV model 2019 yılının ilk ayalarına kadar gözlerden uzak kalacak. Modelin Türkiye pazarına ne zaman dahil edileceği ve fiyat politikasının ne olacağı ise SUV modelin diğer detayları gibi belirsizliğini malesef koruyor.

2019 Porsche Cayenne E-Hybrid

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası