Cayman’dan İlham Alan Elektrikli Porsche Mission C

0

Tüm dünyada elektrikli araçlara olan ilgi Porsche firmasının da ilgisini çekti ve Porsche Mission C olarak adlandırılan aracı piyasaya sürmek üzere. Firma Taycan’ın ardından yeni modellere yönelmiş görünüyor. Bir tasarımcının yaptığı elektrikli station wagon modeli bu konseptiyle otomotiv devine ilham olabileceği konuşuluyor.

Porsche firması 2019 yılının başında tanıttığı Taycan modeliyle ilk kez tamamen elektrikli bir otomobil üretti. Model ilk tanıtıldığından beri birçok farklı Taycan sürümü de ortaya çıkarıldı. Görünüşe göre daha fazla Porsche modelinin ortaya çıkacağı kesin. Yine de şimdilik Porsche firması şimdilik sessizliğini korudu ve hiçbir açıklama yapmadı.

Yeni Station Wagon Porsche Mission C Ne Getirir?

Otomobil tasarımcısı Rain Prisk, hayal gücüyle Porsche firmasının elektrikli station wagon araç modelinin iki kapılı bir tasarımını yaptı. Cayman’dan ilham alan Porsche’nin yeni modelinin render tasarımları Prisk’in Facebook sayfasında paylaşıldı. Mission C, Panamera Sport ve Taycan özelliklerini bir araya getirerek daha zarif bir tasarıma kavuşturuldu.

Konsept tasarım için paylaşılan görsel aracın yalnızca arka kısmını içeriyor. Aracın arka kışı oldukça geniş. Tamponlardan yukarıya doğru darılma yapan bir tarz görülüyor. Arka lambalardaysa Taycan modelinden ilham alınmış gözüküyor. Fren lambasıysa güzel bir tasarımla tavanın arkasından cama doğru uzanıyor. Aracın bagajının nasıl açılacağı ise henüz bilinmiyor.

Porsche Mission C aracı station wagon modeli olacağı kesin. Yan uzantısından kesinlikle station wagon olduğu anlaşılan aracın iki kapılı olduğu da göze çarpıyor. Aracın ön yüzü paylaşılan görsellerde yer almıyor. Ancak aracın ön bölümünün Taycan modeline benzer bir tasarıma sahip olacağı konuşuluyor. Çamurluklar da Taycan modeli ile aynı şekilde olacağı da kesin şekilde görülebiliyor.

Porsche firmasının bir sonraki elektrikli modeli Macan’ı temel alacak. Porsche firmasının gelecekteki elektrikli araçları hakkında kesin bir bilgiye ulaşmaksa henüz mümkün değil. Ancak otomotiv endüstrisinin gittiği yere bakarsak gelecekte firmanın tüm serileri elektrikli olarak piyasaya sürüceği de kaçınılmaz gibi duruyor. Gelecekte Taycan ve Mission C ile başlayan elektrikli araç serileri artarak devam edecek ve tüm seriler elektrikli olacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası