Plakada Yeni Dönem Başlıyor

1

Sahte plakaların önüne geçmek için araç satış, devir ve tescil hizmetlerinde değişiklikler yapıldı. Yönetmeliklerde yapılan değişiklikler ile plakada yeni dönem başladı ve bu sayede sahte plakaların önüne geçmek hedefleniyor. Plakada uygulanacak yeni yönetmeliğe göre yeni plakalar 10×10 milimetrelik bir alana sığacak şekilde ayarlanacak.

Yatak şekilde 100 milimetre ve dikey olarak da 50 milimetre aralıklara sahip olacak kare plaka kutucukları için de ay yıldız ve TR logolu güvenlik işaretleri yer alarak plakalar yansıtıcı folyo ile kaplanacak. Yapılan bu değişiklik ve yeni kurallar ile birlikte sahte plakaların artık önüne geçilmesi hedefleniyor. Plakada yer alan yansıtıcı üst tabaka üretim aşamasında, reklektif tabakayla beraber ayrılmaz bir bütün olarak üretilecek.

Plakada Yeni Dönem

Yeni kararlar ile birlikte plakalar üzerinde uygulanan bu değişiklik ile güvenlik işaretleri art niyetli kişiler tarafından fiziksel veya kimyasal yollarla çıkarılamayacak. Bu sayede yeni plakalar fotoğraf, fotokopi, baskı, hologram ve diğer görüntülü işlemler ile birebir artık üretilemiyecek. Yeni geliştirilen bu tescil plakaları, aracın önünde 1.8 metre, arka kısımda ise 30 derecelik bir açıyla bakıldığında bile görülebilecek. Ayrıca geliştirilen yeni plakalar da yer alan güvenlik işaretleri araca 1 metreden fazla yaklaşıldığında görülemeyecek. Aynı şekilde yeni plaka takılı olan araçlarda araçtan 4 metreden fazla uzaklaştığında da güvenlik işaret ve işaretleri gözle görülemeyecek. Uygulamaya geçilen Plakada Yeni Dönem sayesinde sahte plakaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Yaşar diyor

    Bence mükemmel bir uygulama olur böylelikle dolandırıcıların da önüne geçilmiş olur. Devletimizin sahte plaka sorununa böyle bir çözüm bulması gerçekten muhteşem size de haber için teşekkür ederim.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası