Volkswagen Dizel Skandalını Atlattı

0

Geçtiğimiz 3 yıllık süre içerisinde dizel emisyon testleri skandalı ile çalkalanan Alman otomotiv devi Volkswagen emisyon değerlerin de hile yaptığını itiraf etmişti. Tüm otomotiv piyasasın da geniş çalkantılara sebep olay sonrası markaya olan güven azalmış, satışlar da ciddi oranda azalmalar görülmüştü. Otomotiv piyasasının en masraflı skandalları arasına yerleşen olayın izleri ise her geçen biraz daha siliniyor. Volkswagen CEO’su Herbert Diess’de yaptığı açıklamalar da skandal olayın izlerini büyük ölçüde geri bıraktıklarını açıkladı.

Kötü Günler Geride Kaldı

Herbert Diess’in yaptığı açıklama ise şu şekilde; ”Emisyon skandalı sonrasın da olaydan etkilenen neredeyse tüm otomobilleri tekrardan satın aldık ve onarımlarını gerçekleştirdik. Bu durumla alakalı bir çok şeyin üstesinden gelmeyi başardık. Durumla ilgili hukuksal sorunlar hali hazırda hala devam etmekte ve sonuçlanmaları da uzun yılları bulabilir. Fakat her şeye rağmen teknik olarak sorunların çoğunun üstesinden geldik.” dedi. Tüm bu gelişmelere rağmen markanın patronu dizel seçeneklerin de hala şirket portföyünde bir geleceğe sahip olduğunu düşünüyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası