Yeni Nesil Volkswagen Caddy Türkiye Yollarında

0

Bugünlerde beşinci nesli ile karşımızda olan Alman otomotiv devinin sevilen ticari modellerinden biri olan Volkswagen Caddy ilk olarak 1979 yılında görücüye çıkmıştı. O zamanla pick-up bir gövde yapısına sahip olan araç, Rabbit adı ile ABD’de de yer alan bir fabrikada üretilmişti. Üç sene sonra Avrupa’daki bir lansmanda bugün ki adı ile karşımıza çıkan araç, 1996’da ikinci, 2003 – 2005 arasında üçüncü, 2005 – 2020 yılları arasında ise dördüncü nesli ile yollarda oldu. 2021 geldiğimiz bu günlerde ise Yeni Nesil Volkswagen Caddy beşinci nesli ile yollarda olmaya devam edecek.

Volkswagen Caddy, Panel Van ve Kombi gövde seçenekleri ile satışa sunulacak. Bazı donanımsal gelişmeler gören araç, Impression isimli giriş seviyesinin yanı sıra; Life, Style ve Panel Van için de Cargo versiyon seçenekleri sahip olacak. İlk defa Caddy modellerin göreceğimiz Panoramik Cam Tavan gibi özellikler ise opsiyonel olarak sunulacak. Lansman avantajlarına ve opsiyon seçeneklerine en son yer vereceğiz. Gelin beşinci nesline kavuşan hafif ticari aracı biraz yakından inceleyelim.

Volkswagen Caddy Tasarım

Beşinci nesline kavuşan aracın iç ve dış tasarımına baktığımız zaman kolaylıkla söyleyebiliriz ki eski versiyona oranla baştan aşağıya bir yenileme mevcut. Yepyeni spor bir görünümle karşımıza çıkan araca 1,4 m2 Panoramik Cam Tavan gibi bir çok donanımsal opsiyon eklenmiş. Bunlardan öne çıkanlar ise Style versiyonunda göreceğimiz elektrikli bagaj kapağı, park asistan, 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar ve LED yapıdaki ön far takımı ve arka stopları örnek gösterebiliriz.

İn tasarıma geçtiğimi zaman bizi oldukça şık bir görünüme kavuşan dijital ekran ve dokunmatik yapıdaki bir ön konsol bölgesi karşılıyor. Aracın gösterge panelleri, kontrol elamanlarının hepsi de yeni nesilde tamamen elden geçirilerek yeni görünüme kavuşturulmuş durumda.

Oldukça geniş iç mekan sahip olan aracın ayrıca Cargo ve Impression donanım seçeneklerin de multimedya ekranı 6,5 inç, daha üst donanım seçeneği olan Life ve Style de ise 8,25 ince kadar artıyor. Dış far tasarımında olduğu gibi iç ambiyans aydınlatmaları da tamamen LED teknolojisi ile değişen aracın sürücü koltuğu ise AGR sertifikalı ergoComfort olarak güncellenmiş. Yine anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliği de yeni nesil ile gelen özellikler arasında yerini alıyor.

Volkswagen Caddy Donanım

Yeni nesil ile birlikte bir çok yeniliğe kavuşan araçta konforun yanı sıra güvenlik ekipmanları da tamamen elden geçirilmiş durumda. Başlangıç seviyesinden itibaren öne çıkan sürüş destek ve güvenlik ekipmanları ise şu şekilde;

  • Acil Çağrı Sistemi
  • Şerit Takip Asistanı
  • Hız Sabitleyici
  • Elektronik Diferansiyel Kilidi
  • Elektromekanik El Freni
  • Auto Hold
  • Yan Perde ve Orta Hava Yastıkları
  • Elektrikli Çocuk Kilidi
  • Ön Kamera ve Radar
  • Acil Frenleme Sistemi
  • Şerit Değiştirme Asistanı

Volkswagen Caddy Fiyatları

Beşinci nesli ile birlikte sınıfının en iddalı modellerinden biri olacak aracın başlangıç seviyesindeki Impression modelinin fiyatı ise 224.900 TL’den başlayacak. Bir üst versiyonda yer alan Life; 241.900 TL, Style donanım seçeneği; 279.900 TL’lik başlangıç lansman fiyatları ile satışta olacak. Yeni Nesil Volkswagen Caddy modelinin Cargo versiyonu olan hafif ticari aracının başlangıç fiyatı ise 172.900 TL. Yukarıda belirttiğimiz ve opsiyonel olarak satın alınacak olan Panoramik Cam Tavan seçeneği ise 10.000 TL lansman fiyatına sahip. Cam tavan lasman fiyatı sonrası güncel tutarı 15.000 TL’den opsiyon listesinde olmaya devam edecek.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası