İlk Çeyrekte Elektrikli Araç Satışı Ne Kadar Gerçekleşti?

0

Otomotiv dünyasının yeni trendini kuşkusuz ki elektrikli modeller oluşturuyor. Her geçen gün içten yanmalı modellere oranla daha çok tercih edilen elektrikli ve hibrit modeller aslında bu ilgiyi sonuna kadar da hak ediyor. Peki yaşanan corona virüsü salgını sonrasında daralmaya giden otomotiv sektöründe elektrikli modellerin satış grafiği nasıl değişti hep birlikte bakalım.

Konuyla ilgili araştırma yapan Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği, 2020 yılının ilk çeyreği verilerini bugün itibariyle paylaştı. Paylaşılan verilere göre açık bir şekilde görülüyor ki Avrupa’nın bazı ülkeleri, tamamen elektrikli ve hibrit modellere yoğun bir şekilde ilgi gösteriyor. Üstelik bu ilgi salgından dolayı daralan otomotiv sektörüne rağmen gerçekleşmeyi sürdürüyor.

Öncelikle 2020 yılının ilk çeyreğine, yani ilk 4 aylık süreçte tüm otomotiv sektörünü ele aldığımız zaman %26’lık bir düşüş yaşandığını söylememiz gerekiyor. Bu düşüşün nedeni tabii ki de corona virüs salgını sonrasında otomotiv tesislerinin kapatılması ve salgın önleme çalışmaları kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasakları. Yine de elektrikli ve hibrit kategorisine baktığımız zaman geçtiğimiz yıl yakalanan %3’lük pazar payının, %7.5 seviyesine yükseldiğini görüyoruz. Bu gelişme daralmaya giden sektörde oldukça ciddi bir başarı aslında.

Yukarıdaki yükselişe baktığımız zaman elektrikli ve hibrit modeller, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine oranla 2020 yılında %81’lik bir yükseliş yakalamış görünüyor. Bu durum elektriklenme yolunda yakalanan en büyük başarılardan biri gibi görünüyor. Peki salgın sonrasında elektrikli otomobillerin gelişimi nasıl olacak? Geçtiğimiz gün Volvo CEO’su Hakan Samuelsson‘da yaptığı açıklama da corona virüsü salgını sonrasında elektrikli modellere geçişin hızlanacağını açıklamıştı. O haber ise; Corona Salgını Elektrikli Modellere Geçişi Hızlandıracak

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası