Benzin ve Motorine İndirim Geldi

0

Akaryakıt fiyatların da yaşanan dalgalanmalar son hız devam ediyor. En son dün motorin grubuna zam gelirken bugün çifte indirim haberi geldi. Uluslararası piyasalarda yaşanan dalgalanmalar sonucunda benzinin tonu 211 dolar seviyesinden 195 dolara kadar geriledi. Motorin grubundan ise ton başı maliyet 296 dolardan 282 dolara düşmesinin ardından ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarında da, pompa fiyatlarının düşmesine neden oldu.

Yapılacak olan indirimin tutarını Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası açıkladı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’ndan (EPGİS) yaptığı açıklamada 10.04.2020 itibariyle geçerli olmak üzere benzinde 12 kuruş, motorin grubunun da litre fiyatına 9 kuruşluk indirim yapıldığını açıkladı.

Bu Geceden İtibaren Geçerli Olacak

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası sosyal medya ağı Twitter’dan yaptığı açıklamada; ”10 Nisan 2020 tarihi itibariyle geçerli olacak yeni akaryakıt fiyatların da benzin de 12, motorin de ise 9 kuruş/LT indirim gerçekleşmiştir.” ifadelerine yer verdi. Yeni indirim ile birlikte Ankara’daki ortalama motorin litre fiyatı 5.53 kuruştan, 5.44 kuruşa inmiş oldu. İstanbul’daki ortalama fiyat ise 5.45 kuruştan 5.36 kuruşa gerilerken, indirim sonrası İzmir’deki litre fiyatları ise 5.55’den 5.46 kuruşa gerilemiş oldu.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası