Corona Salgını Elektrikli Modellere Geçişi Hızlandıracak

0

Otomotiv sektörüne büyük darbeler vuran corona virüsü salgını, üretimi durma noktasına getirmesinin yanı sıra satış rakamlarını dip seviyelere ulaştırdı. Otomotiv devleri bir süre tesislerdeki üretime ara verirken, salgınla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasakları ve iş yerlerinin kapanması büyük kayıplara neden oldu. Yaşanan bu süreç sonrasın da insanların otomobil tercihlerinin de değişeceğini düşünen Volvo CEO’su Hakan Samuelsson, elektrikli modellere olan ilginin artacağını düşünüyor.

Otomotiv sektöründe son yıllarda elektrikli modellere olan talebin sürekli artış gösterdiği artık su götürmez bir gerçek. Son yıllarda otomotiv devlerinin de yatırımları artık bu alana doğru kaymasına rağmen, içten yanmalı modeller hala büyük bir paya sahip. Hakan Samuelsson, salgın sonrası elektrikli modellere olan talebin daha da yükseleceğini düşünüyor. Volvo CEO’su otomotiv sektörünün bir kaç aylık sürede tekrar normale döneceğini belirtirken, bayilere gelen müşterilerin artık içten yanmalı motorlar yerine elektrikli modelleri tercih edeceğini vurguladı.

Volvo CEO’su ayrıca salgın sonrasında otomotiv sektörünü hareketlendirmek için verilen hükümet teşviklerinin de elektrikli modellere yapılması gerektiğini savundu. Salgın sonrasın da insanların online sistemlere olan ilgisinin de arttığının altını çizen Samuelsson, insanların yeni kazandığı bu deneyimlerin online araç satışı içinde teşvik olabileceğini belirtti. Volvo CEO’su Hakan Samuelsson; ”Bence otomobil satttığımız ve dağıttığımız yerler değişecek” sözleri ile konuşmasını sonlandırırken, online sürecinde artık hız kesmeden devam edeceğinin altını çizdi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası