Toyota Mirai 2020 Yılında Tekrardan Satışa Çıkacak

0

Japon otomotiv devi Toyota’nın hidrojen gücü ile çalışan ilk otomobili olma ünvanına sahip olan aracı Toyota Mirai modelinden uzun süredir ortalıklar da yoktu. İlk çıktığı zamanlar da 2 farklı gövde tasarımı ile birlikte tanıtımı yapılan araç daha sonrasın da ise seri üretime geçmişti. Fakat hidrojen yakıt hücresine sahip olan araçların oldukça az olması ve talebin yetersizliği otomobilin geleceği konusunda tereddütler yaratmıştı. Yine Japon üretici otomobile olan inancını kaybetmemiş olacak ki, marka Mirai hakkında yeni nesil müjdesi verdi.

Automotive News Europe ekibinin de katılım gerçekleştirdiği hidrojen gücü toplantısın da açıklama yapan markanın patronu Takeshi Uchiyamada; ”elektrikli ve hibrit modellerin son zamanlar da atağa kalktığı bu dönem de hidrojenli modellerin oldukça düşük satış rakamlara sahip olduklarını görebiliyoruz. Buna rağmen markamız farklı alternatif kaynağı olan hidrojenli aracına oldukça güveniyor.” dedi. Markanın Avrupa pazarından sorumlu müdürü olan Matt Harrison ise; ”Bundan 10 yıl gibi bir süre sonra hidrojen yakıt hücresine sahip olan otomobiller, hibrit üniteli araçlara göre daha ucuza satılacak.” ifadelerine yer verdi.

Toyota Mirai Detayları

Marka patronunun ve pazarlama müdürü Matt Harrison tarafından yapılan açıklamalar her ne kadar ılımlı bir yaklaşıp gösterse de, malesef aracın şu anki fiyat seviyesi istenilen seviyeler de değil. 59 bin dolar seviyelerinden satışa çıkacak olan ikinci nesil aracın fiyat seviyesinin premium segment araçlardan aşşağı kalır yanı yok. Tek sorun aracın fiyatı da değil aslında. Hidrojen dolum tesislerinin de oldukça yetersiz olması Mirai’nın satışlarını ciddi oranda etkiliyor. İlk lansmanı yapıldığı zaman tasarım olarak dikkatleri üzerine toplamaya çalışan otomobilin, 2020 yılında gelecek ikinci neslinin nasıl olacağı ise şimdiden merak konusu olmayı başardı. (Yukarıdaki görsel eski versiyona aittir.)

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası