Toyota Sienna, Hibrit Motora ve Yeni Teknolojilere Kavuştu

2

Toyota Sienna modelinin ilk üretim bandından inişinin üzerinden tam 23 yıl geçti. 1997 yılı itibariyle otomotiv dünyasına kazandırılan ve başarılı bir süreç geçiren otomobil, yeni yüzü ve hibrit motor seçeneği ile kendini yeniledi. Toyota Sienna yeni jenerasyonu ile birlikte yeni teknolojik donanımlara, standart olarak kullanılan hibrit motoruna ek, ilk kez kullanılan 20 inç’lik yapıdaki yeni jantları ile geldi. Gelin otomobili hep birlikte biraz daha yakından tanıyalım.

Calty Design ekibinin ellerinden tekrardan hayat bulan Sienna modeli markanın popüler platformu TNGA’nın K versiyonundan asfalta iniyor. Araç aynı platformu markanın diğer iki modeli Highlander ve RAV4 ile paylaşıyor. Yeni görünümü ile geniş bir ızgara yapısına ve keskin, agrasif hatlara kavuşan otomobil, 5 de farklı donanım seçeneğine sahip olacak. Bu donanım seçenekleri ise LE, XLE, XSE, Platinum ve Limited olarak açıklandı.

Toyota Sienna Konsol Bölgesi ve İç Tasarım

Toyota Sienna Motor Seçenekleri

Toyota Sienna modelinin kaputunun altına baktığımız ise 2.5 litrelik hacime sahip dört silindirli bir motor görüyoruz. Arka tarafa eklenen batarya sayesinde elektriklenen otomobil, ön aksa konumlandırılan 2 elektrikli motor sayesinde 4 çeker sisteme de kavuşmuş durumda. Şarj edilme derdi olmayan hibrit model kavuştuğu hibrit motoru ile birlikte 181 kW (246 beygir) toplam güce ulaşabiliyor. Sienna’nın ayrıca tamamen elektrikli modda iken de 53 km yol alabiliyor.

Toyota Sienna

Toyota Sienna Donanım

Beş farklı donanım seçeneğinin yanında otomobilde 4 adette farklı sürüş modu sunuluyor. Bunlar ise sırasıyla EV, Normal, Eco ve Sport şeklinde. Otomobil sport modunda ise kazandığı hibrit motorunu performans odaklı kullanırken, diğer sürüş modlarında normal desteğine devam ediyor.

Konsol bölgesine baktığımız zaman ise ilk olarak gözümüze 9.0 inç’lik boyutlara sahip olan multimedya ekranı takılıyor. Multimedya sistemi Andoid Auto, Apple CarPlay ve Amazon Alexa uygulamalarını destekliyor. Ayrıca hibrit motorun gelmesiyle birlikte 7.0 inç’lik bir de dijital hibrit gösterge paneline yer verilmiş. İç kısımda dikkat çeken diğer donanım seçenekleri ise; 7 usb bağlantı yeri, versiyonlara özel 6, 8, 12’ye kadar çıkabilen opsiyon seçeneği ve 360 derece kamera sistemi.

Toyota Sienna Yan Kısım

Toyota Sienna Fiyat

Fiyat bilgisi vermeden önce otomobilin biraz da güvenlik donanımlarına değinmek istiyoruz. Markanın bir çok modelinde olduğu gibi Sienna modelinde de Toyota Safety Sense 2.0 güvenlik donanımı yer alıyor. Bilmeyenler için bu güvenlik donanımında;

  • Acil Durum Freni
  • Hız Sabitleyici
  • Şeritten Çıkma Uyarısı
  • Trafik İşareti Algılama
  • Otomatik Yanan Uzun Farlar

gibi öne çıkan güvenlik donanımları yer aldığını belirtelim. Gelelim yeni otomobilimizin fiyat bilgisine. 2021 yılı itibariyle ABD pazarında satışa sunulması hedeflenen Toyota Sienna fiyatı 35 bin dolar seviyelerinde olması bekleniyor. Yani günümüz dolar kuru üzerinden hesaplarsak eğer yaklaşık olarak 230 bin TL gibi bir rakam karşımıza çıkıyor.

Toyota Sienna Arka Görünüm

Bunları da beğenebilirsin
2 Yorumlar
  1. Kürşat Can diyor

    Toyota Sienna, Hibrit Motora sahip olması ve yeni teknolojilere uyum sağlaması gerçekten çok iyi olmuş

  2. umut yasin yıldız diyor

    güzel haber için teşekkür ederiz saygılar sevgiler sunarım

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası