İngiltere’de Otomotiv Sektörü Zor Durumda

0

Otomotiv sektörüne ağır kayıplar yaşatan corona virüs salgını etkilerini azaltırken, sektöre vermiş olduğu zararlarda yeni yeni gün yüzüne çıkıyor. İngiltere otomotiv pazarına baktığımız zaman bizi Nisan ayında ülkenin 1946 yılından bu yana ki en kötü tablosu karşılıyor. Sektör ülkede büyük bir gerileme yaşayarak Mart ayında da sadece 254 bin 684 adet araç satışı yapabilmişti.

Nisan ayı boyunca İngiltere‘de sadece 4 bin araç satışı gerçekleşmiş durumda. Bu durum ülke ve sektör için rekor bir düşüş demek. Üstelik Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre de satışı gerçekleşen 4 bin aracın çoğu da filo satışlarından gerçekleşmiş durumda. Durumun ne kadar ciddi olduğunu anlamak adına İkinci Dünya Savaşı sonrasındaki ülkede yaşanan araç satışlarına bakmak yeterli olacaktır.

Savaş sonrası 1946 yılının Şubat ayına baktığımız zaman İlgiltere’de sadece 4 bin 44 adet araç satıldığını görüyoruz. Tabii ki de günümüz şartları ve 1946 şartları aynı tutulamaz fakat sektörün ne denli kan kaybettiğini daha açık bir şekilde görüyoruz. Otomotiv sektörünün tekrardan faaliyete geçme kararları, salgının izlerini silmek adına normalleşme süreleri ne kadar başarılı olur bilinmez ama, otomotiv sektörü kayıpları ve pazar da yaşanan daralmalar tarihe kötü bir not olarak düşecektir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası