2021 Volkswagen Golf GTI Clubsport Tanıtıldı

0

Volkswagen geçtiğimiz Mart ayı itibariyle tanıtımını yaptığı Golf 8 ailesine her geçen gün yeni bir versiyon daha eklemeye devam ediyor. Bugün Alman devinin resmi olarak tanıttığı Golf 8 ailesi üyesi ise; 2021 Volkswagen Golf GTI Clubsport modeli oldu. Sıradan Golf modeline oranla daha sportif bir görünüme sahip olan otomobil, kaputunun altındaki 2.0 litrelik hacime sahip TSI motoru ile 300 beygirlik bir güç sunacak. Bir çok güncellemeye sahip olan Golf GTI Clubsport modelinin öne çıkan detayları ise şu şekilde;

  • Continental Turboşarj
  • Büyütülmüş İntercooler
  • 350 Barlık Enjeksiyon Basıncı
  • 300 Bg’lik Güç
  • 400 Nm Tork Değeri
  • Vehicle Dynamics Sürüş Modu
  • Çoklu Kavramalı Diferansiyel
  • Progresif Yönlendirme Sistemi
  • 600 gr Fren Diskleri
  • Nürburgring Sürüş Modu

Golf GTI Clubsport İç Tasarım

2021 Volkswagen Golf GTI Clubsport Tasarım

Oldukça agrasif bir görünüme sahip olan otomobile ilk baktığımız da sıradan Golf 8’e oranla bizi daha büyük bir yapıya bürünmüş ön ızgara bölümü karşılıyor. Bu kısım aeordinamik yapıyı destekleyen gövde rengine sahip hava bıçakları ile desteklenmiş. Clubsport‘a yandan baktığımız zaman 19 inç’lik yapıdaki jantlar ile gelen kırmızı renge sahip kaliperler de sportif yapıyı desteklemiş durumda. Belirtmekte fayda var normalde 18 inç’lik jantlar ile gelen otomobilin 19 inç’lik jantları opsiyonel olarak seçiliyor. Arka kısımda yer alan bagaj üstü spoyler ve krom egzoz çıkışları da genel sportif tasarımı tamamlamış durumda. İç kısım her ne kadar standart Golf GTI ile aynı tasarıma sahip olsa da dış tasarım da yer alan kırmızı detaylar ile Clubsport farkı ortaya konmuş.

2021 Volkswagen Golf GTI Clubsport Tanıtıldı

2021 Volkswagen Golf GTI Clubsport Detayları

Golf GTI Clubsport modelini kardeşinden ayıran en önemli özelliklerinden biri de otomobil de tekrardan elden geçirilen şasi sistemi. Alman mühendisler şasi ayarlarını yaparken yarış pilotlarından gelen geri bildirimler ışığında düzenlemeler gerçekleştirmiş. Tüm bu düzenlemeler ise Sport modu üzerine konumlanan Nürburgring isimli sürüş ayarları ile taçlandırılmış.

Peki Nürburgring sürüş ayarları Clubsport modeline ne kazandırmış diye sorarsanız; süspansiyon, amortisör ve yönlendirme sistemine erişimini örnek gösterebiliriz. Ayrıca motoru da düzenleyen bu mod ile birlikte otomobil tamamen pist koşullarına cevap verebilecek bir yapıya kavuşmuş oluyor.

2021 Volkswagen Golf GTI Clubsport Tanıtıldı

2021 Volkswagen Golf GTI Clubsport Motor

Otomobilin genel tasarımı, iç kabinde yapılan özel kırmızı dokunuşların yanı sıra dikkat çekici bir yanı da Clubsport’un motoru. Golf GTI modelinde kullanıldığı gibi bu versiyonunda kaputunun altında EA888 evo4 kodlu bir 2.0 litrelik hacimli TSI motor yer alıyor. 250 km/h ile sabitlenen bu motor, Clubsport modeline 300 beygirlik bir güç ve 400 Nm tork değeri sağlıyor. Otomobilin 0’dan 100 km/s hıza ulaşması ise sadece 6 saniyesini alıyor.

Kardeşi Golf GTI ile aynı motora sahip olmasına rağmen daha güçlü bir motora sahip olan Golf GTI Clubsport bu kazanımı ise motorun tekrar elden geçirilmesine borçlu. Kardeşinden 55 beygir ve 30 Nm tork daha güçlü olan otomobilin 2.0 TSI motorunun yakıt püskürtmesi Clubsport’e özel 200 bardan 350 bara çıkartılmış. Bu değişim de daha büyük intercooler ve Continental marka turbo ile desteklenmiş. İlk olarak Almanya’da asfalta inecek olan otomobilin fiyat bilgisi ise şu anlık belirsizliğini korumakta.

2021 Volkswagen Golf GTI Clubsport Tanıtıldı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası