Volkswagen’in En Çok Satan Modeli Belli Oldu

0

Alman otomotiv devi Volkswagen’in en çok satan modelini otomotiv sektörü meraklılarına sorsak kuşkusuz ki Golf ismini duyarız. Her yerde görmeye alıştığımız markanın en sevilen modelinin son yıllarda papucu biraz dama atılmış gibi duruyor. Çünkü ABD’de başlayan SUV çılgınlığı, dünyada ki tüm otomotiv pazarın da etkili olmuş gibi duruyor.

Volkswagen’in son yıllarda parlayan yıldızı olan ve Golf modelinin de SUV versiyonu diyebileceğimiz o model Volkswagen Tiguan’dan başkası değil. İlk olarak 2007 yılı itibariyle görücüye çıkan SUV model aynı sene içerisinde 120 bin adetlik üretime sahipti. Çok değil 2019 yılına geldiğimiz zaman ise Tiguan 911 bin adetlik üretim ile ani bir sıçrama yaşadı.

Volkswagen Tiguan için aslında sadece markanın en çok satan modeli de demek biraz yanlış olabilir. Çünkü Tiguan, markanın geçtiğimiz yıl en çok satan modelinin yanı sıra Avrupa pazarında da en çok satan SUV model olmayı da başardı. Bununla da yetinmeyen Volkswagen Tiguan, marka tarihinin de en başarılı modeli olmayı şimdiden başarmış durumda.

Volkswagen'in En Çok Satan Modeli Belli Oldu

Her 35 Saniyede Bir Volkswagen Tiguan Üretiliyor

Alman devi yaptığı açıklamada Almanya, Rusya, Çin ve Meksika pazarlarında üretimine devam edilen modelin günde 2.495 adet üretildiğini söylüyor. Bu da demek oluyor ki her 35 saniye de bir üretim bandından 1 adet Tiguan modeli iniyor. SUV modelin tanıtıldığı ve üretim bandından inen ilk Tiguan’dan, bugüne kadar ki süreçte ise toplam da 6 milyonun üzerinde bir üretim rekoruna da imza attı.

İlk olarak 2007 yılında gördüğümüz araç 150 binlik bir üretime sahipti. 2011 yılına geldiğimiz zaman ise Tiguan makyajlandı ve 500 bin adetlik bir üretim adetine kadar yükseldi. 2016 yılına geldiğimiz zaman ise aracın ikinci jenarasyonu ile tanıştık. Bir sonraki yıl ise aracın opsiyon seçenekleri geliştirildi ve hatta 7 koltuklu opsiyona bile kavuştu. Otomobil uluslararası pazar da o kadar sevildi ki, otomotiv pazarının en önemli merkezlerinden olan Çin’de Tiguan’ın plug-in hibrit motorlu seçeneği bile satışa sunuldu.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası