Tesla Cybertruck İçin Tasarlanan Özel Garaj: Cyberbunker

0

Yakın zamanda Tesla tarafından üretilerek tanıtımı yapılan pick-up araç Cybertruck, bu kez de kendisi için özel olarak tasarlanan garaj-ev projesi ile adından söz ettiriyor. Özel garaj için, tasarlandığı Cybertruck isminden esinlenilerek Cyberbunker ismi düşünülmüş. Tesla Cybertruck bilindiği üzere Tesla’nın son elektrikli pick-up aracı. Tesla’nın kırılmaz dediği araç camının, aracın tanıtımında balyoz darbesiyle kırılması sayesinde hareketli görüntülerle hatırladığımız Cybertruck tanıtım gününden sonra, Cybertruck pek çok fikre ilham olmuştu.

Tanıtımının ardından, Elon Musk tarafından da twitter üzerinden gelen soruların cevaplandırılarak tanıtımının sürdürüldüğü araç, oldukça farklı özelliklere sahip. Tesla tarafından üretilen paslanmaz bir çeliğin 30 kat kullanıldığı pick-up, sert hatlarıyla dikkat çekiyor. Aracın sert hatlarıyla ilgili gelen bir soru üzerine Musk, 30 kat çeliğin bükülmesinin zorluğu sebebiyle aracın hatlarında yumuşak kıvrımların bulunmadığını belirtmişti.

Cyberbunker Garaj Özellikleri

Tesla Cybertruck için tasarlanan garaj Cyberbunker’ın içerisinde Cybertruck şarj edilebilecek. Bu garaj, içinde yaşayabilme koşulları da barındırıyor olmasıyla sıradan garajlardan ayrılıyor. Garajı ‘Lars Büro’ adında bir şirket geliştirdi. Cybertruck’ı koruma amacıyla düşünülen garaj olan Cyberbunker, sunduğu imkanlar sayesinde ‘ev’ olarak kullanılabilecek yapıda.

Cyberbunker tasarlanırken her türlü hava koşullarında kullanılması amaçlanmış olduğundan, garaj sahibine garajın içinde yaşayabilme olanağı da sunuyor. Cyberbunker üzerinde bulunan elektrik panelleri, Cybertruck’ın şarj edileceği elektriği ürettiği gibi için de yaşama ihtimalinde kullanılacak olan elektriğin üretimini de yapıyor. Böylece garaj sahipleri Cybertruck aracı için özel koruma sağlarken, garajı kişisel kullanımı için de tercih edebilecek. Garaj iki kapılı olarak tasarlanmış, Kapılardan biri klasik olarak, aracın içeri alınması sırasında açılan garaj kapısı niteliğindeyken, diğeri ise aracın yüksekliğinden etkilenmemek üzere tasarlanmış.

Cybertruck’ın satış fiyatı, şirket tarafından 39.900 dolar olarak açıklanmıştı. Kullanılacak olan bataryalarla bu fiyat elbette farklı olacak. Araç için yüz binden fazla sipariş verilmişti. Aracın Türkiye’ye gelip gelmeyeceği bilinmiyor ancak Türkiye’ye gelme ihtimali karşısında fiyatı 230.000 TL. civarında olacak. Tesla Cybertruck için özel olarak tasarlanan garaj olan Cyberbunker ise şuan sadece konsept aşamasında.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası