İngiliz’ler Petrol ve Dizelin Yasaklanmasını İstiyor

0

Bilmeyenler için hatırlatmakta fayda var İlgiltere hükümeti geçtiğimiz yıl dizel ve petrol ürünleri ile çalışan araçların 2040 yılından itibaren yasaklanması için adımlar atmıştı. Yeni düzenleme kapsamı yeni gelecek olan araçları kapsayacaktı ve hava kirliliği ile mücadele teması altında bu karar alınmıştı. Şimdi de hükümet yetkilileri eğer, İlgiltere’nin elektrikli araçlar pazarında başarılı olması gerekiyorsa yasağın 2032 yılına çekilmesi gerektiğini savundular. Bununla birlikte yetkililerin yasağın asıl nedeninin salgılanan emisyonun azalması ve iklim hedeflerine yönelik olduğunun altına çizdiler.

İngiliz İş Dünyası Enerji ve Sanayi Stratejisi Komitesi Başkanı Rachel Reeves ise yaptığı açıklamada; ”Eğer İngiltere EV dünyası lideri olma konusun da ciddiyetini hala koruyorsa, ülkede 2032 yılından itibaren sadece sıfır emisyon değeri olan araçları sattırması lazım.” ifadelerini kullandı. Ayrıca Rachel Reeves, sunduğu raporda, İlgiltere’nin de EV’lerin satın alınmasına yönelik uygulanan teşvfikleri daha da iyileştirmesi gerektiğini savundu. Raporun detayında ise Rachel Reeves; ”İngiltere, bu bağlamda gerekli altyapıyı teşvik etmeli ve elektrikli modellerin insanlar için daha da cazip seçenekler haline gelmesi için mali desteğin yanı sıra, teknik bilgi ve birikimini de kontrol altında tutmalı.” dedi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası