Volkswagen TSI Motor Teknolojisi Nedir, Nasıl Çalışır?

0

Volkswagen TSI Motor yani Turbo Supercharger İnjection (TSI) sistemi küçük hacimli motorlardan yüksek beygir gücü elde etmek için motor sistemine turbo ve kompresör eklemesi yapılarak ortaya çıkartılan motor teknolojisidir. TSI teknolojisinde harekete hazır bekleyen motorda turbo devreye giren kadar motor kompresör eşliğinde hareket etmektedir. Kompresörün varlığı turbolu araçlarda görülen turbo boşluğunu ortadan kaldırmaktır.

Volkswagen üretimi olan 1.4 litrelik motorlarda kullanılan TSI teknolojisi ilk etapta ralli araçlarında kullanılmaktaydı. Bu teknoloji halkın kullanabileceği araçlara entegre edildiğinde, küçük hacimli motordan yüksek hacimli güç elde edilmesi otomobil otoriteleri tarafından endişeyle karşılanmıştı. Fakat Volkswagen firması yılların verdiği tecrübeyle tüm endişeleri ortadan kaldırmıştı. İlk TSI üretilen araçlardan olan Golf ve Jetta modelinin 300.000 km test sonuçları dünya ile paylaşılmış ve firmanın teknolojisine duyduğu güven tüm kamuoyu ile paylaşılmıştır. TSI teknolojisi ile 1.4 litrelik bir motordan neredeyse V6 gücü ve performansı almak ayrıca düşük hacimli motor vergi dilimine giren ve yakıt tasarrufu sağlayan bu sistem sürücüler tarafından ilgi ve merakla karşılanmıştır. Ayrıca TSI teknolojisi normal 1.6 litrelik motordan daha az zehirli gaz yayımı ile bir çok motor teknolojisinin zehirli gaz salınımı değerlerinden daha iyi değer elde ederek 2009 yılında “Yılın Yeşil Motoru” ödülünü almıştır.

Volkswagen 2006 yılında Jetta ve Golf modellerinde 1.4 140 beygir ve 1.4 170 beygir olmak üzere iki farklı motor seçeneğini sürücülerin hizmetine sunmuştur. TSI teknolojisi zaman geçtikçe firmanın neredeyse tüm modellerinde ve farklı güçlerde kullanılmaya başlanmıştır. 1.4 litrelik motor bugüne kadar 122 bg, 140 bg, 160 bg ve 170 bg güçleriyle üretilmiştir. Ayrıca 1.8 160 bg ve 2.0 200 beygir seçenekleri de zaman içinde piyasaya sürülmüştür. Yılların verdiği TSI teknolojisi tecrübesi ile 1.2 TSI, 1.0 TSI ve 1.5 TSI motor teknolojileri piyasaya sürülmüştür. TSI teknolojisi Volkswagen çatısı altındaki kardeş firmalar tarafından da kullanılmaktadır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası