Porsche, Tesla’nın Şarj Süresini Yarıya İndirebilir mi?

0

Alman spor otomotiv devinin Kuzey Amerika CEO’su olan Klaus Zellmer, yeni geliştirilen Porsche Taycan modelini diğer tüm elektrikli otomobillerden ayıran en büyük özelliğinin hızlı şarj sistemi olduğunu söyledi. Klaus Zellmer, yeni Taycan’ın şarj süresi hakkında da bilgi verdi. Otomobilin bataryasının tamamen boş olduğu zaman da Taycan kendini 0’dan %80 şarj doluluk oranına sadece 15 dakika da getirebiliyormuş. CEO, bu kadar kısa bir sürenin benzin doldurup bir kahve molası vermek kadar kısa olduğunun altını çiziyor.

Bu kadar kısa değerler oldukça dikkat çekici aslında. Ama gel gelelim ki bu durum sadece Porsche’nin kendi bayileri içerisinde kurulan şarj doldurma istasyonların da geçerli bir durum. Yine de verilen bu değerler yabana atılacak cinsten değil. Eğer marka verdiği bu sözü tutarsa, yani 15 dakikalık şarj süresini mümkün hale getirirse bu oran elektrikli otomobil diyince akla ilk gelen Tesla’nın şarj süresinin bile yarı yarıya azaltmak anlamına geliyor.

Porsche, Tesla'nın Şarj Süresini Yarıya İndirebilir mi?

Markanın 350 kW’lık şarj gücüne sahip batarya yapılarının ne kadar sürede ve nasıl dolduracağını zamanla göreceğiz. Araç bataryalarının bu denli güçlü üniteler ile şarj edilmesi, bataryanın iç yapısına zarar verebileceği gibi ömrünü de kısaltabilir. Marka bu gibi durumlara karşı nasıl önlemler alır önümüzdeki süreçte göreceğiz. Bu sırada Porsche, ultra-hızlı şarj sisteminin daha da yaygınlaşması için çalışmalar yürütecek. Konu hakkında açıklama bir diğer kişi ise markanın yönetim kurulunda bulunan Detlev von Platen. Açıklaması ise şu şekilde; ”Aracı hızlı kullanıp sonradan 2 saat boyunca tekrardan kullanmak için şarj olmasını beklemek hiçte mantıklı değil. O yüzden birinci amacımız şarj sürelerini kısaltmak ve %80 doluluk oranını 15 dakikaya indirmektir.” ifadelerine yer verdi.

Porsche, Tesla'nın Şarj Süresini Yarıya İndirebilir mi?

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası