Araçlarda Cam Filmi Tekrar Yasaklandı

0

Otomobil kullanıcılarının büyük bir bölümü son günlerde araçlarında yer alan cam filmlerin durumu hususunda net bir dönüş beklemekte! Bu ay itibariyle yapılan son düzenlemelerde, artık araçlarda cam filmi kullanmak kesinlikle yasak olacak! Uzun sürelerden bu yana mecliste de konu olan bu yasaya uymayanlar 427 TL cezai yaptırım ile karşılaşacaklar.

2018 yılına girilmeden evvel trafik cezalarından 40 milyon TL gibi bir para aktarımı sağlamayı düşünen devlet, bu başlıkla açılmış birçok haber içeriğini de göz önünde bulundurmuştu. Devlet bütçesine 617,3 milyar lira vergi, 23.7 lira da harç geliri hedefiyle konulduğu yaptırımlar, cezalarda kişilerin acılı ve yüklü meblağlar ile karşılaşmasına neden olacak.

Araçlarda Cam Filmi Yasası Tekrar Değerlendirilecek Mi?

Hayır. Artık tüm araç sınıflarında yer alan cam film uygulaması yasak kılınacak! Sadece devlet adamları tarafından kullanılabilecek olan cam film uygulamasında fabrika çıkışlı olanlar için herhangi bir uygulama da yapılmayacak. Bu işi kanunen yaptırmak isteyenlere farklı bir prosedür uygulanacak. Bunun için detaylı ve ağır işlemlerin sağlanacağı düşünüldüğü zaman, aracında cam filmi olan araç sahiplerinin kısa süre içerisinde söktürmesini öneriyoruz. Aksi halde bu 427 TL’lik ceza ile karşılaşmanız muhtemel bir hal alacak! Türkiye’de birçok araç sahibinin tepkisini çeken bu uygulama, bugün itibariyle trafikte tekrar denetlemelerin yapılmasına neden oldu. Araç sahipleri, cam film ile yakalandığı zaman bu cezaları ödemek durumunda kalacaklar.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası