Tesla Model S 161.000 Km’yi Başarıyla Tamamlamış

0

Dünya üzerinde en çok kilometre yapan otomobil 4 milyon kilometre rekoru ile bir 1966 model Volvo P1800. Peki elektrikli modellerin bu kadar ömrü var mı? Yada bir elektrikli otomobilin şimdiye kadar ki en fazla kilometresi nedir sizce? Sorunlarımızın cevabını ve daha fazlasını Birleşik Krallık’ta bulunan 2013 model Tesla Model S verdi. Otomobil şimdiye kadar 161.900 kilometre yol katetmiş bile! Günümüzdeki araçların bir çoğu 100.000 kilotmetreyi rahatlıkla görüyor hatta göstergesinde 200.000 kilometreyi gösterenlere bile rastlamak münkün.

Tabii ki araçlar bu kilometreleri görene kadar sağlam kalıyor mu? Çoğu otomobil belirttiğimiz kilometrelere ulaşmak ve bu kadar yol katetmek için illaki servise girmiş oluyor. Bazı özel üretim otomobilerin senelerce kullanılıp sağlam kalındığını görmekte elbette mümkün ama buda çok sık rastladığımız bir durum değil. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Amerika’lı Autoweek’de zamanın da şu cümlelere yer vermişti; ”Amerika’da üretilen ve pazara sunulan bir çok araba kalite standartlarından geçer not almayı elbette başarıyor. Otomobil de ki uzun soluklu kalite ise bundan tamamen ayrı bir konu. Modellerin kendi arasındaki farklılıkları, şanzıman seçenekleri, hatalı araç geri çağırılmaları ve yapılan tadilatlar uzun kullanımda sıkça karşılaşılan sıkıntıların başında geliyor. İstediğiniz otomobilin sorunsuz bir modelini bulmak kadar, testten hiç geçmemiş sahte ürünler ile üretim bandından indirilmiş versiyonu bulmakta elbette mümkün. Hatta kaçınılmaz bile diyebiliriz.”

Tesla Model S Yan Görünüm

Tesla Model S Yıllara Meydan Okuyor

Yüksek kilometreli elektrikli araçlar her gün daha da hayatımızın içinde yaygınlaşıyorlar. Her ne kadar bazı istisnalar olsa da görünüşe göre bu modeller içten yanmalı motorlara göre daha da fazla kilometre katedebilecekler. İngiltere’li Car Magazine dergisi Birleşik Krallık’ta 2013 çıkışlı bir Tesla Model S P85 ile zaman geçirme fırsatı bulmuş. Ülkenin en büyük şarj istasyonu olma ünvanına sahip olan Chargemaster şirketi tarafından kiralanan bu Model S’inde her türlü verileri açıklanmış. Onca yıla ve kilometreye rağmen bu elektrikli otomobilin en dikkat çeken yanı ise, elektrik aksamının halen ilk gün ki gibi hatasız bir durumda olması.

2013 model bu Model S’in 161.900 kilometrelik kadranına ve geçirdiği 5 yıla rağmen ise tek problemi elektrikli ünitenin çıkardığı sesin hatrı sayılır derecede artması olmuş. Süreç içerisinde 85 kWh’lik bataryasının ise menzili 16 kilometrelik bir kayba uğramış ve 386 km’ye gerilemiş. Peki bataryasındaki 16 kilometrelik düşüş ve motorunun sesinin artması dışında diğer sistemlerde hiç mi hata meydana gelmemiş? Ekip yaptığı testler sonucunda bu uzun yol yapmış otomobilin yeni nesil bir türeve sahip Tesla Model S ile aynı durumda olduğu belirtiyor. Onca geçen senede sadece küçük kilometre kaybı yaşayan ve ses yükselmesi yaşayan Model S görünüşe göre daha uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde görevini yerine getireceğe benziyor.

Tesla Model S Arka Görünüm

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası