Otomotiv Devleri Tesisleri Bir Bir Tekrar Açıyor

0

Corona virüs salgını tedbirleri kapsamında otomotiv devlerinin faaliyetlere ara verme kararları tek tek sonlanıyor. Tüm dünyada üretimleri durma noktasına getiren salgının izleri yavaş yavaş silinirken, özellikle Avrupa’da bir çok üretici fabrikaları tekrar açma kararı aldı. İlk büyük adımlar ise Alman otomotiv devleri BMW ve Volkswagen grubundan geldi.

Otomotiv sektörünün ciddi isimlerinden biri olan Volkswagen, ana üssü Wolfsburg bölgesinde üretime bugün itibariyle start verdi. Ülkedeki diğer tesislerde bu hafta içerisinde tamamen faaliyete geçmiş olacak. Ayrıca alman devinin Portekiz, İspanya, Rusya, ABD’de bulunan tesisleri de bu hafta içerisinde üretime tekrardan başlamış olacak.

Volkswagen‘den sonra sevindirici bir haber de BMW grubundan geldi. Bugün itibariyle BMW’de ana üssünde tekrardan fabrikaların kapılarını üretime devam etmek için araladı. Otomotiv devi 4 Mayıs itibariyle de Rolls-Royce üretimlerine kaldığı yerden devam edecek. Ayrıca Amerika’da SUV üretimi için kurulan tesislerinde tekrardan üretime geçileceği bilgisi verildi.

Fiat, Jeep, Maserati gibi markaları bünyesinde bulunduran FCA’da ilk adım İtalya’da attı. Otomotiv devi ilk olarak corona virüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İtalya’nın Sevel’de bulunan fabrikası açtı. Yüzde 80’lik bir kapasite ile yola çıkan tesise önümüzdeki hafta Melfi bölgesinde bulunan fabrika da katılacak.

Japon üretici Toyota‘da tekrardan faaliyete geçen markalar arasında yer alıyor. Toyota’da Valenciennes bölgesinde bulunan tesisinde üretime devam kararı aldı. Aynı bölgede bir çok tesisi bulunan Renault’da 28 Nisan itibariyle tesisleri üretime geçiren markalar arasında. Ülkemizde de bir çok otomotiv devi geçtiğimiz haftalarda üretime devam kararları almışlardı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası