Kefil ile Kredi Veren Bankalar

0

Kefil ile kredi olanağı özellikle kredi notu düşük ya da sıfır olan kişiler için büyük avantaj sağlamaktadır. Kredi kartı ya da kredi borçlarının zamanında ve düzenle olarak ödenmemesi ile düşen kredi notu bankaların kredi verirken baktıkları ilk ölçüt olarak bilinir. Eğer bu not düşükse kredi kullanımı giderek daha da zor hale gelmektedir. Kredi için minimum kredi notunun 1500 civarında olması beklenir. Fakat bazı bankalar kefil şartı ile bu kişilere kredi fırsatı sunmaktadır. İstenen kefil belirlenen özelliklere sahip olduğunda kredi notu düşük ya da sicili bozuk olan kişi bankalardan kredi kullanabilecektir. Bu uygulama her banka için geçerli değildir.

Kefil İle Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Kredi notu düşük olanlara kefil ile kredi veren bankalar tahmin edilenden daha fazladır. Bunlar arasında Garanti BBVA, QNB Finansbank, Ziraat Bankası, Fibabanka ve Vakıfbank öne çıkmaktadır. Nakit ihtiyacını karşılayacak düzeyde kredi veren bu bankalardan kredi alabilmek için koşulları sağlıyor olmak gerekir.

Bankalardan hangisinin seçileceği isteğe bağlı olup önemli olan nokta kredi koşullarını sağlamaktır. Genellikle bütün bankalar kefil olarak gösterilecek kişinin memur olmasını, düzenli aylık gelirinin bulunmasını ve kredi notunun yüksek olmasını istemektedir.

Kredi notu 1700 ile 1900 arası olanlar çok iyi, 1500 ile 1699 arasındakiler iyi risk grubunda olup kredi çekme ihtimali daha yüksektir. Eğer kredi notu 1100 ile 1499 arasında ise kişi az riskli olarak kabul edilir ve bu kişilerden kredi başvurularında gelir belgesi talep edilir.

Ziraat Bankası Kefil ile Kredi

Kredi notu sıfır olmasına karşın nakit ihtiyacı olanlara kefil ile kredi veren Ziraat Bankası toplam 50.000 TL’ye kadar kredi olanağı sunar.

Kredi alabilmek için en az altı aylık sigorta olmalıdır. İstenen koşullar Ziraat Bankası şubelerine göre farklılık göstermektedir. Kefil ile kredi alınacağında kredi notunun düşüklüğüne karşın verilen tutar her zaman biraz daha fazladır. Kredi notu sıfır olanlara kredi koşulları incelendiğinde kefilin limit arttırıcı etkisinin olduğu görülecektir.

Garanti BBVA Kefil ile Kredi

Garanti Bankası da QNB Finansbank gibi üç aylık sigorta koşulu istemektedir. Kefille birlikte kredi tutarı 40.000 TL’ye kadar çıkmaktadır. Kredi başvurusu için en yakın şubeye gidilebilir. İsteğe bağlı olarak kredi başvurularında düşük limitli 1000 TL’ye kadar kredi kartı da verilmektedir. Bu kredi kartı borcun düzenli olarak ödendiğinin gösterilmesi ve kredi notunun yükselmesi açısından olumlu etki yaratacaktır.

Vakıfbank Kefil ile Kredi

Devlet destekli bankalar arasında yer alan Vakıfbank kefil ile kredi olanağına sahiptir. Kredi tutarı belirlenirken aylık maaş miktarı dikkate alınır. Banka bu kredi için bir yıllık sigortalı olma koşulu istemektedir. Eğer bir yıl boyunca her ay sigorta düzenli olarak yatırıldıysa aylık maaşın on beş katına kadar kredi alınabilir. Bu kredi için başvurular Vakıfbank şubeleri aracılığıyla kabul edilmektedir. Banka kişiye özel ek belgeler talep etme hakkına sahiptir.

QNB Finansbank Kefil ile Kredi

Kefil ile kredi veren bankalardan biri olan QNB Finansbank sıfır kredi notuna sahip olan kişilere kredi fırsatı sunmaktadır. Bunun için başvuruda bulunacak olan kişinin üç aylık sigortasının olması gerekir ve başvurular şubeden kabul edilir.

Banka tarafından verilen kredi limiti en yüksek 10.000 TL olup kredi vadesi alınan kredi tutarına göre maksimum 60 ay olarak belirlenir. Eğer kredi ile birlikte kredi kartı da istenirse kartın limiti düşük olacaktır. Krediye borç düzenli olarak ödendiğinde kredi notu yükselmeye başlayacaktır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası