Tesla Semi’nin Gelişi Corona Virüsü Yüzünden Ertelendi

0

Elektrikli otomotiv devi Tesla‘nın 2017 yılında tanıtımını yaptığı elektrikli tırı Tesla Semi‘nin gelişi ertelendi. Tanıtıldığı günden beri merakla beklenen elektrikli tır ilk planlamalara göre 2019 yılında üretim bandından inmiş olacaktı. Bilinmeyen bir nedenden dolayı Tesla aracın gelişi için 2020 yılını işaret etmişti. Fakat tüm dünyada hayatı olumsuz etkileyen corona virüs salgını Tesla Semi‘nin gelişini de etkiledi.

Edinilen bilgilere göre elektrikli tır ne yazık ki 2021 yılından önce asfalta inemeyecek. Son ertelemeyle birlikte 2 yıllık bir kayıp yaşayan araç, tanıtımı yapıldığı günden beri merakla bekleniyordu. Güçlü elektrikli tır 36 tona kadar yük çekebilme özelliği ile UPS ve bir çok şirket tarafından çoktan yüzlerce adet sipariş edilmişti.

Dünyanın ilk tamamen elektrikli kamyonu olma ünvanına sahi olan Tesla Semi, tam yüklü halindeyken 0’dan 100 km/s hıza ise sadece 20 saniye gibi bir sürede ulaşabiliyor. Gelişmiş otonom sürüş asistanı ile donatılan araçta ayrıca iki farklı kilometre menzili yer alıyordu. 480 ve 800 km menzil seçenekleri ile satın alınabilinen araç gücünü ise dörtlü motor teknolojisi ile alacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası