Tesla Semi Fiyatları ve Ön Sipariş Detayları Belli Oldu

1

Geçtiğimiz günlerde Tesla’nın kurucusu Elon Musk tarafından büyük ses getiren iki yeni aracın tanıtımı yapılmıştı. Araçlardan ilki dünyanın en hızlı spor otomobili olacak olan Tesla Roadster’di. Diğer tanıtımı yapılan yeni aracı ise Dünya’nın ilk elektrikli kamyonu ünvanını taşıyacak olan Tesla Semi oldu.

Büyük beğeni kazanan Dünya’nın ilk elektrikli kamyonu Semi hakkında güç geçtikçe yeni bilgiler de ortaya çıkıyor. Tanıtımı yapıldıktan sonra fiyatı belirtilmeyen Semi için birçok firmanın 5 bin dolar kapora vererek sıraya girdiği biliniyor. Bugün yapılan açıklama ile birlikte Semi’nin de fiyatı belli oldu. Tesla Semi başlangıç fiyatı 150 bin olacak.

Yeni kamyon için belirlenen başlangıç fiyatı Semi’nin 480 km’lik menziline sahip olan versiyonu için geçerli. Tam dolu şarj kapasitesiyle 800 km gidebilecek olan diğer versiyonuna sahip olmak isteyenlerin de 180 bin doları gözden çıkarması gerekiyor. Tesla Semi’nin tam donanımlı özel versiyonunda fiyatı 200 bin dolar olarak açıklandı. Fiyatların açıklanması ile birlikte 5 bin dolar kapora ücretinin de Tesla tarafından 20 bin dolara yükseltiği bilgisine ulaştık. Araç hakkında verilen satış fiyatları yurt dışında geçerli olan satış fiyatları. Tesla Semi’nin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği, gelirse ne kadarlık fiyata satılacağı hakkında henüz kesin bir bilgi yok.

Tesla Semi

TESLA SEMİ ÖZELLİKLERİ

2019 yılında yollarda olması beklenen Semi hakkında biraz bilgi tazeliyelim. 3 farklı versiyonu ile satışa sunulacak olan Tesla Semi ilk elektrikli kamyon özelliğini elinde bulunduruyor. Musk, diğer yakıt türlerine oranla Semi’nin mil başına %20 daha tasarruflu olacağını ifade etmişti. Semi’nin arkada bulunan dört ayrı tekerinde ise dört aynı elektrikli motor bulunuyor. Tesla Semi’nin diğer tüm araçlardan farklı olarak kabini ise tam ortalı olarak yerleştirilmiş. Daha iyi görüş açısı için tam ortalı olarak yerleştirilmiş olan direksiyonun sağında ve solunda ise birer adet ekran bulunmakta. Yeni tanıtımı yapılan araçlardan Roadster hakkında bilgi almak için; Tesla Roadster yazımızı inceleyiniz. Tesla Semi tanıtımı ve otomobil hakkındaki detaylı teknik bilgilere ulaşmak için de ”Tesla Dünya’nın İlk Elektrikli Kamyonunu Üretecek” yazımızı inceliyebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Ahmet diyor

    Tesla Semi elektrikli araçların bir gün tüm dünyaya yayılacağının bir kanıtı aslında. Tesla’da bunun öncesi olacak hiç şüphe yok.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası